banner388

Samsun'da öğrenciler 1 dakikayla sınava giremedi

Samsun'da binlerce öğrencinin girdiği YKS'yi bazı öğrenciler 1 dakikayla kaçırdı.

Samsun'da öğrenciler 1 dakikayla sınava giremedi

Samsun'da binlerce öğrencinin girdiği YKS'yi bazı öğrenciler 1 dakikayla kaçırdı.

30 Haziran 2018 Cumartesi 11:58
Samsun'da öğrenciler 1 dakikayla sınava giremedi

Samsun haber - Samsun'da 2 gün sürecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) binlerce öğrenci girdi. Sınav maratonunun ilk gününde öğrenciler velileriyle birlikte sınav merkezlerine gitti.

Yapılan kontrollerin ardından sınav merkezlerine alınan öğrenciler içeride aileleri ise dışarıda bekledi. 10.00'da başlayan sınav maratonuna ise 1 dakika geç kalan öğrenciler alınmadı.

Aynı zamanda kimliklerini unutan öğrenciler de alınmazken büyük şok yaşadılar Sınava yıllarca hazırlanarak alınmayan öğrenciler hayal kırıklığı yaşadı. Sınavdan önce kaza geçiren ve yüzünde protez bulunan bir öğrenci ise yüzünde sargı olduğu için sınava giremedi.

"MAĞDURİYETİM ÇÖZÜLSÜN"

Geçirdiği kaza nedeniyle yüzündeki sargı yüzünden ÖSYM yetkililerince sınava alınmayan 21 yaşındaki Muhammet Öztürk, “Birkaç gün önce kaza geçirdim. Görevli arkadaşların bana yardımcı olması lazım. Bu sınava 2-3 sene hazırlanan insanlar var. Geçirdiğim kaza sonucu ameliyat oldu. Burnumdaki protezi çıkartamıyorum. Bandajlı bir şekilde sabit 1 hafta kalması lazım. Görevliler, yardımcı olması gerekirken, ‘alamıyoruz’ diyorlar. Sabah da ehliyetle geldiğim için sınava almadılar. Sonra gittim kimliğimi alıp geldim bu sefer de bandajlı olduğum için sınava almadılar. Böyle bir mağduriyet yaşadım. Bunun çözülmesini istiyorum” dedi.

"1 SENELİK ÇALIŞMAM BOŞA GİTTİ"

Sınava geç kalan bir öğrenci, “Sınava 5 dakika geç kaldığım için beni almadılar. 1 senedir bu sınava hazırlanıyordum. 5 dakika yüzünden 1 senelik çalışmam boşa gitti. Görevliler, ‘kapılar kapandı, almazlar’ dediler. Neyse yazık oldu” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 30.06.2018 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan A 2018-06-30 12:04:54

Yillarca hazirlanmissin ama sinavin onemini kavrayamamissin. Gerekirse 1 saat erken gideceksin ama gec kalmayacaksin. Bu ne sorumsuzluk

Avatar
55 2018-06-30 12:07:35

Türbana asla karşı değilim
Lakin şise suyun kabını çıkartıp
Üsteki resimdeki örtülü bayanın kulağında bir kulaklık olup olmadığını el yordamı ile anlama şansı 0'dır
Gerçi memleketin neyi doğruku,sınavı doğru olsun

Avatar
Mustafa 2018-06-30 23:40:26

Yav bende girdim sınava tam 1 saat kala binaya giriş yaptım 100 kere cebimi kontrol ettim kimlik,giriş belgesi ordamı diye bu kadar da sorumsuzluk olmaz yani.

Avatar
Oguzhan G. 2018-07-01 18:56:35

Bu genc kardesimizin heyet raporu ile gitmesi gerekiyordu sinava. Istenilen belgelerde kimlik yaziyorsa kimlige bakmak zorundalar. Turbanli kardeslerimizin kadin polislerce turbanlari acilip kontrol edilmeli. Evet arkadasin bir magduriyeti soz konusudur lakin kendinde de eksikler var. Her seyi tam yapmis olsa yasal hakki mevzu bahis olurdu ancak suanda yok. Gecmis olsun insAllah hakkinda hayirlisi budur.