banner388

Samsun'da o mahalle kayıyor: 5 ev yıkıldı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Ağcagüney Mahallesi’nde toprak kayması nedeniyle 5 ev yıkıldı 40 ev hasar gördü.

Samsun'da o mahalle kayıyor: 5 ev yıkıldı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Ağcagüney Mahallesi’nde toprak kayması nedeniyle 5 ev yıkıldı 40 ev hasar gördü.

12 Haziran 2017 Pazartesi 12:02
Samsun'da o mahalle kayıyor: 5 ev yıkıldı

Samsun haber - Samsun'un Çarşamba ilçesi Ağcagüney Mahallesi’nde heyelan mahalleliyi tedirgin ediyor. Toprak kayması nedeniyle 5 ev yıkıldı çok sayıda ev ise hasar gördü. Kayan mahalle ise Samsun'un su ihtiyacını karşılayan Çakmak Barajı'nın yanında bulunuyor. Yaklaşık 100 dönümlük alanı etkileyen toprak kayması yerlerde 15 metreyi aşkın çökmeye neden oldu.


Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, mağdur olan vatandaşlar için 10 afet konutu yaptı. 1988 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Abdal Deresi üzerine yapılan Çakmak Barajı’ndan dolayı toprak kayması olduğunun söyleyen vatandaşlar dava açtı.

Geçtiğimiz şubat ayında evi yıkılan Şerife Kırım, "Eşyalarımızı aldık. İki gün sonra evim yıkıldı. Görümcemin de evi heyelandan yıkılmıştı. Eşim vefat edeli 20 yıl oldu. İkimiz benim evimde kalıyorduk. Şimdi oğlumun evinde kalıyoruz. Yetkililerden yardım istiyorum. İki üç gözlü bir ev yapmak istiyorum ama durumum yok. Kimseye de yük olmak istemiyorum" dedi.

2012 yılında evinin yıkıldığını belirten Yaşar Şenyer ise , "Evler 2011 yılından beri yıkılmaya başladı. Özel jeoloji mühendisi getirdik. 3 ay süren ölçümler sonucu toprakların barajdan su emerek bu toprakları kaydırdığını rapor ettiler. Barajdan su geldiği için buralar hep batıyor" diye konuştu.


Muharrem Keskinoğlu, "Barajın su oranı kış aylarında yükseldiğinden burası ve aşağıdaki bölgelerde oynamalar oluyor. Yazın kurak olduğundan oynama olmuyor. Dün bir ev daha yıkıldı. Evin yıkılışına kendi gözümüzle şahit olduk" diye ifade etti.

Son Güncelleme: 12.06.2017 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.