banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da o kurum iki ilçede şubesini kapattı

Türk Kızılayı, Alaçam şubesini kapatmasının ardından 2 ilçede daha şube kapattıklarını açıkladı.

banner269

Samsun'da o kurum iki ilçede şubesini kapattı

Türk Kızılayı, Alaçam şubesini kapatmasının ardından 2 ilçede daha şube kapattıklarını açıkladı.

08 Haziran 2017 Perşembe 14:21
Samsun'da o kurum iki ilçede şubesini kapattı

Samsun haber - Türk kızılayı geçtiğimiz günlerde Alaçam şubesini kapatma kararı almıştı. Bugün Türk Kızılayı'nda yapılan açıklamada Asarcık ve Yakakent Şubeleri'nin de kapatıldığı duyuruldu.

Türk Kızılayı Genel Merkezinden gönderilen yazılı açıklamada, "Kurumumuzda gerçekleştirilen denetimler ve yapılan kapasite değerlendirme çalışmalarında ne yazık ki kimi şubelerimizin Türk Kızılayı’nın misyon, vizyon ve stratejik planı kapsamında Kızılay'ın genel amaçlarına ulaşabilmesi, ilkelerini yayabilmesi, tanıtımının sağlanması ve toplum katında saygınlığını artırabilmesi için etkin ve aktif olarak faaliyet gösteremediği tespit edilmiştir. Bu durumlar Kızılay'ın ulaşmak istediği hedefleri gerçekleştirmesine engel olmakta ve değişimi kaçınılmaz kılmaktadır" denildi. 

Türk Kızılayı Asarcık Şube Başkanı Mustafa Onat, şubenin kapatılmasının ardından "Şubemiz Asarcık ilçemizde tarafımızca kurulmuş olup Nisan-2015 tarih itibari ile faaliyetlerine başlamıştır. Şubemizin ilçede yapılan yardımların yanında eğitim, kültür, sağlık ve diğer sosyal faaliyetler açısından her alanda sahada olduğu, bölgenin en etkin sivil toplum kuruluşu konumunda olduğu herkes tarafından bilinmekte ve takdir görmektedir. Kuruluş itibari ile il genelinde kan bağışında son sırada yer alan ilçemiz yaptığımız çalışmalar neticesinde üçüncü sırada yer almaktadır. Mübarek Ramazan ayının başında ihtiyaç sahibi kimselerin bizlere en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda şubelerimizin kapatılması ecdat yadigarı Türk Kızılayımızın misyonuna ve vizyonuna uymamıştır" dedi.
 

Son Güncelleme: 08.06.2017 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.