banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da O Komutan Cezaevinde!

Samsun’da FETÖ/PDY üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 26 kişiden 21’i tutuklandı.

banner269

Samsun'da O Komutan Cezaevinde!

Samsun’da FETÖ/PDY üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 26 kişiden 21’i tutuklandı.

16 Mart 2017 Perşembe 10:23
Samsun'da O Komutan Cezaevinde!

Samsun Haber - Samsun’da FETÖ/PDY üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve aralarında Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in bulunduğu 21 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.

Birçok askeri isim gözaltına alındı

Samsun’da güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında 8 gün önce Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ile bağlı grup komutanlıkları, bot ve gemiler ile Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığına baskınlar yapıldı. Samsun merkezli 10 başlatılan operasyonlar kapsamında içlerinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in de bulunduğu 15 subay, 9 astsubay, 1 emekli astsubay ve 1 sivil memurun bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan araştırmalarda 16 şüphelinin ByLock kullandığı tespit edildi.

Cezaevine gönderildiler

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevki gerçekleştirilen 26 şüpheli hakim karşısına çıktı. Gece yarısına kadar nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan ve içlerinde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Özer ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Hava Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Küçükberber'in bulunduğu 21 kişi 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Hükümete karşı suçlar' ve 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üye olmak 'iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 16.03.2017 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.