banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da o caminin 64 yıldır kıblesi yanlış !

Samsun'da kıblesi yanlış olan caminin yıkım çalışmalarına başlandı.

banner269

Samsun'da o caminin 64 yıldır kıblesi yanlış !

Samsun'da kıblesi yanlış olan caminin yıkım çalışmalarına başlandı.

12 Temmuz 2020 Pazar 09:49
Samsun'da o caminin 64 yıldır kıblesi yanlış !

Samsun’un Terme ilçesi Çay Mahallesi’nde bulunan Yeni Cami'nin, kıblesi  18 derece yanlış olduğundan caminin yıkım çalışmalarına başlandı.

Yeni Cami Derneği Başkanı Mehmet Ali Körpe, birkaç yıl önce camide yapılan incelemeler sonucunda caminin kıblesinin yanlış olduğunun tespit edildiğini belirtti. Körpe, derneğin aylar süren çalışmalarının ardından hayırsever iş adamlarının ve cami cemaatinin desteğiyle, kıblesi yanlış olan caminin yıkılarak yenisinin yapılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.


 

YENİDEN YAPILACAK

‘Yanlış kıbleli cami’ söylentilerinden dolayı ibadet için camiye gelen cemaatin rahatsızlık duyduğunu belirten Başkan Körpe, uzun çalışmalar sonucunda caminin yıkım kararının çıktığını dile getirdi. 1956 yılında yapılan caminin 2020 yılında yeterli hizmeti veremediğini anlatan Körpe, “Bu camiyi yıkıp yeniden inşa etmek için mücadelemizi veriyoruz. Camimizin bay ve bayan lavabosu, bayan namaz kılma yeri yoktu. Bunun yanında kıblesinde 18 derece kayıp olan camimizi yenileme çalışmalarına başladık. Camimizin inşaatına hayırsever iş adamları ve cemaatimiz yardımcı olacaktır. Bizler de cami derneği olarak bu girişime öncülük ediyoruz. Daha kaliteli, daha iyi hizmet verebilecek, bay ve bayan lavabosu bulunan yeni bir ibadet alanı inşa edeceğiz inşallah. Bu vesileyle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şekl,nde konuştu.
Caminin yıkım çalışmaları tamamlandıktan sonra yerine 1750 kişi kapasiteli büyük ve kıblesi doğru bir cami inşa edilecek.

Son Güncelleme: 12.07.2020 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2020-07-12 19:07:40

Kıble yanlıs diye israf mı olur. Müslümanlık bumu caminin içini değişirsin olay biter

Avatar
Ibrahim 2020-07-13 01:34:16

Boyle ufak seylere takilmayin Allahin sabit yeri olmadigi icin siz bir tarafa dinin elbet birgun denk gelir, suanda bu milletin daha onemli sorunlar var, dinle bu milleti uyutan iktidar gibi.