banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da nefes kesen tatbikat

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirildi.

banner269

Samsun'da nefes kesen tatbikat

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirildi.

18 Ekim 2018 Perşembe 19:37
Samsun'da nefes kesen tatbikat

Samsun Haber-Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin(UMKE) afetlere karşı önlem almak adına tatbikat gerçekleştirdi.

Asarağaç Tepesi-Bayraktepe Tabiat Parkı’nda 3 günlük afete hazırlık programı düzenlendi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan “UMKE; afet veya acil durumlarda kazazedelere, yaralılara uygun yöntemlerle medikal müdahale etmek ve kurtarma faaliyetleri için özel eğitim alıyorlar. UMKE gönüllü sağlık personelinden oluşuyor. Sağlık sistemimizin çeşitli birimlerinde kendi görev tanımları kapsamındaki asli işlerini yapan uzman doktor, doktor, paramedik, ATT sağlık memuru, hemşire, ebe, anestezi teknikeri, vb. sağlık personeli arasından gönüllü olarak seçilen UMKE personeli arkadaşlarımız, aldıkları teorik eğitimlerin yanında yapılan tatbikatlarla da kabiliyetlerini geliştirmeye çalışıyorlar. Şuanda Samsun UMKE personel sayımız yaklaşık 240 oldu. Eylül ayında bölgedeki illerimizin katılımıyla yaklaşık 100 UMKE personeliyle Bafra ilçemizde Bölge Tatbikatı yaptık. Şimdi de 44 UMKE personelimizin katılımıyla İl Tatbikatımızı gerçekleştirdik. Bu tatbikatta özellikle deprem senaryosunu işledik, ekiplerimiz oldukça başarılıydı, ayrıca geliştirmemiz gereken yönlerimizi de bu tatbikatta tespit ettik. Amacımız afetlere hazırlık için gerekli her türlü hazırlığı yapmak. Eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız yoğun şekilde önümüzdeki günlerde de devam edecek. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, ülkemize afetsiz günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.