banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da müze inşaatı devam ediyor

Samsun'un İlkadım ilçesinde inşa edilen 'Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

banner269

Samsun'da müze inşaatı devam ediyor

Samsun'un İlkadım ilçesinde inşa edilen 'Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

19 Mart 2018 Pazartesi 14:48
Samsun'da müze inşaatı devam ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının birlikte yürüttüğü 'Arkeoloji ve Etnografya Müzesi' inşaatı devam ediyor. 

İlkadım ilçesinde eski MİT, Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Kontrol Laboratuvarının taşınmasıyla boşalan 13 bin 214 metrekarelik alana inşa edilen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bittiğinde 65 milyon TL'ye mal olacak. Projenin finansmanının yüzde 75’i Kültür ve Turizm Bakanlığı, yüzde 25’i Büyükşehir Belediyesince karşılanıyor.
 
İçerisinde sergi alanı, hediyelik eşya satış reyonları, yeme-içme alanları, toplantı ve eğitim salonları gibi ortak kullanım mekânlarının bulunacağı müze inşaatıyla ilgili açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, yeni arkeoloji ve etnografya müzesinin Türkiye’de örnek gösterilen bir müze haline geleceğini söyledi.

Yeni Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Albayrak, "Proje tamamlandığında eski müzedeki eserleri buraya nakledeceğiz. Mekân darlığı ve şartları nedeniyle eski müzede sergilenme imkânı bulamadığımız birçok eseri de yeni müzemizde gün ışığına çıkartacağız. Burası müzeden ziyade sosyal ve kültürel bir alan olacak. Açıldığında Türkiye'nin en modern ve örnek teşkil edecek müzesine sahip olacağız. Kentimizin sosyal yaşamı ve kültürümüzün yaşatılmasına çok ciddi katkılarda bulunarak, Karadeniz'in göz bebeği şehrimizin dünya çapında tanınırlığını arttıracak" ifadelerini kullandı.


 
Müzede, Samsun ve çevresinde ele geçen Kalkolitik, İlk Tunç, Hitit, Helenistik, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 18 bin eserlerin tamamı sergilenebilecek. Mevcut müzenin sergi bölümü, geçen aylarda 'tarihi eserlerin sağlıksız koşullarda teşhir edildiği' ve binanın fiziki yapısının ise elverişli olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştı. Yeni müzede gün yüzüne çıkacak eserlerin tamamı ise uzun süre sergilenebilesi için bakıma alınmıştı. 

Son Güncelleme: 20.03.2018 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2018-03-20 08:57:28

Umarım dediğiniz gibi bir eseri SAMSUN a kazandırırsınız.

Avatar
Sasa 2018-03-20 13:38:03

Sonuç ne katkısının karnibdoyacak bedava iş bedava