banner388

Samsun'da Müthiş Başarı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yüzde 100 yerli projesi 'Doğan' isimli 2 kişilik genel havacılık uçağında hedef seri üretim.

Samsun'da Müthiş Başarı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yüzde 100 yerli projesi 'Doğan' isimli 2 kişilik genel havacılık uçağında hedef seri üretim.

17 Kasım 2016 Perşembe 16:37
Samsun'da Müthiş Başarı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin (UZAYTEM) çalışmaları kapsamında, 'Doğan' adı verilen iki kişilik genel havacılık uçağının Hürkuş'tan sonra yüzde 100 yerli özgün tasarıma sahip ikinci uçak olduğunu belirten proje sorumlusu OMÜ Sivil Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj Bölümü Öğretim Görevlisi Cevat Sunol, “Tasarlayan, üreten, geliştiren bir üniversite olabilmek adına 2013 yılının sonunda buradaki kompozit hava aracı üretim merkezini kurup, burada önce insansız hava aracı yaptık. Üniversitemiz havacılık konusuna büyük değer vermekte. Şu an Türkiye'nin özgün genel havacılık uçağını tasarlayıp üretmek amacıyla Doğan isimli iki kişilik genel havacılık uçağı projemiz başlatıldı. 2014 yılında tasarım çalışmaları başladığımız projenin imalatına ise 2015 yılından itibaren başladık. Şu an kalıp ve parça üretimlerini yapıyoruz, gövde ve kanatların büyük kısmı ise tamamlandı. Bundan sonraki süreçte parçaların montajı ve testler yapılacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile birlikte uçak tasarımı ve üretimi konusunda buranın yetkilendirilmesi için bir çalışma başlatma başlatacağız. Sadece prototip üretimi değil, etkin bir sanayi işbirliğiyle seri imalat da yapmak istiyoruz. Bu projeyle güzel bir bilgi birikimine sahip olduk, özgün insanlı uçak tasarımı olarak son döneme baktığımızda Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ'dan sonra 'Doğan' ikinci özgün tasarımdır diyebiliriz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.11.2016 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.