banner388

Samsun'da muhteşem manzara

Samsun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümü nedeniyle geniş katılımlı bir yürüyüş yapıldı.

Samsun'da muhteşem manzara

Samsun'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümü nedeniyle geniş katılımlı bir yürüyüş yapıldı.

19 Mart 2019 Salı 16:30

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü yürüyüşüne Samsunlular büyük ilgi gösterdi.

Samsun İlkadım Çiftlik caddesinde başlayan yürüyüş Anıt Parkında son buldu. Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri, Garnizon Komutanı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, Ondokuz Mayıs Rektör ve yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, Fakülte Dekanları, akademisyenler, idari personeller, lise ve üniversite öğrencileri ile yaşlı genç her kesimden yüzlerce Samsunlu yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Çanakkale Geçilmez”, “Vatan Sana Canım Feda”, “Her Şey Vatan İçin”, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet", “Çanakkale Ruhu Dimdik Ayakta” gibi sloganlar atarak Samsun sokaklarını inletti.

Atatürk Anıtının önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında  Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, konuşmasını yaptı. Prof. Dr. Metin Yılmaz ise tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okudu ve  dua etti

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydınlık_yarinlar 2019-03-20 01:36:50

Pardon da o tek milletin tek devletin adi nedir?? Türküm bile diyemeyenler hangi zaferi kutluyor? Eger Kurtuluş mucadelesi kazanilmasaydi ve Turkiye Cumhuriyeti kurulmasaydi Canakkale Zaferi bu kadar anlamli olacak miydi? Yeni Turkiye'nin önsözü olacak miydi? Çanakkaleyi geçemeyenler Sevr'e göre bütün Anadolu ve Istanbul'u gecmeyecekler miydi? Eger Kurtuluş Mucadelesi ve Cumhuriyetin kurulusu ile taçlanmamiş olsaydi Canakkale'de emperyalizme atilan tokatin anlami olacak miydi? Giden 500 bin canin ruhları huzur bulacak miydi? Ve siz utanmadan Ataturk'un adini agziniza almadan Çanakkale'den bahsetme hadsizligini gostererek bir de taktir bekliyorsunuz.O gecidi izledim pankartlari gorduk bir tek Ataturk ile ilgili ibare yoktu! Canakkale kara savaslari Mustafa Kemal'in buyuk strateji zekasıyla kazanilmasaydi sadece deniz savasinda basari Çanakkale'yi gecilmez yapacak miydi?Tarih uydurulmaz tarih yaşanir, yazilir.Mustafa Kemal'i yok sayanlara TÜRK milleti en agir tokati indirecektir!