banner388

Samsun'da Minikler Ebru Yaptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesinde unutulmaya yüz tutan el sanatları yeniden şekilleniyor.

Samsun'da Minikler Ebru Yaptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesinde unutulmaya yüz tutan el sanatları yeniden şekilleniyor.

08 Mart 2017 Çarşamba 13:58
Samsun'da Minikler Ebru Yaptı

Samsun Haber - Her hafta bir ilkokulu konuk eden Kent Müzesinde, minik öğrencilere birbirinden farklı el sanatları ve resim çalışmaları yaptırılıyor. Kent Müzesini ziyarete gelen Samsun Alparslan İlkokul öğrencileri, müze yetkilileri ile birlikte ebru çalışması yaptılar. Yaklaşık 30 öğrenciye ilk olarak ebru çalışması hakkında bilgi verildi. Daha sonra ise kendi hayal gücünü kullanan minik öğrenciler, kendi elleriyle ebru çalışması yaptı.

15 gün sürecek

Yapılan etkinlikler hakkında bilgi veren Kent Müzesi Müdürü Nilgün Sarıçoban, “Alparslan İlkokulu ile gerçekleştirdiğimiz iki haftalık bir çalışma sürecimiz var. Bu çalışmaları okul dışında da eğitimin gerçekleştirilebileceğini göstermek amacıyla düzenliyoruz. Çocuklarımıza hem müzemiz hakkında bilgi veriyoruz hem de çeşitli etkinlikler yaptırıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş olan el sanatlarımızı öğrencilerimiz burada yeniden canlandırıyorlar. Bugün minik öğrencilerimize ebru çalışması yaptırıyoruz. Öğrenciler, yaklaşık 15 gün boyunca çeşitli el sanatlarını müzemizde uygulamaya devam edecekler” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunHaberEbru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.