banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da milyonluk tesis kül oldu

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi'nde çıkan yangında 5 milyon TL değerindeki tesiste büyük maddi zarar meydana geldi.

banner269

Samsun'da milyonluk tesis kül oldu

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi'nde çıkan yangında 5 milyon TL değerindeki tesiste büyük maddi zarar meydana geldi.

13 Temmuz 2018 Cuma 20:17
Samsun'da milyonluk tesis kül oldu

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi'nde saat 15:30 sularında evsel atıkların alev alması sonucu çıkan yangında 5 milyon TL değerindeki tesiste büyük maddi zarar meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre, evlerden toplanan katı atıkların ayrıştırıldığı ve paketlendiği tesisin içinde gaz sıkışması veya birkaç maddenin patlamasıyla yangın çıktı. Tesisin alt tarafında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle üst bölümlere doğru çıkarak tesisin içini sardı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler kısa süre içerisinde olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Çok sayıda ekibin katıldığı yangın kısa sürede kontrol altına alındı. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel yangın ile ilgili açıklamasında, "Yangının çıktığı yer katı atıkların ayıklandığı tesis. Burada evsel atıklar ayıklanıyor. Bu atıkların içerisinde evlerden çöpe atılan parfüm şişeleri, camlar ve diğer yanıcı maddeler bulunuyor. Bunların çöpe atılmadan önce ayıklanması gerekiyor. Bunlar ayrıştırılmadığı için kapalı bir mekan ve sıcak bir ortam bu parfüm ve deodorant şişeleri gaz sıkışmasından dolayı patlamış. Bu patlama sonrasında küçük bir yangın çıkmış. Yangın sonrasında birkaç patlama daha yaşanıyor. Küçük olarak başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyor. Daha sonra yangın içerideki bantlara sıçrıyor. Çok büyük bir tesis burası. Tesise 3 yerden müdahale ediliyor. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları yapılıyor. Büyük makineler vardı onlar da zarar gördü. Burası 5 milyonluk bir tesis. Yangın tamamen söndükten sonra hasar tespitine başlayacağız" dedi. 

Yangından büyük zarar gören tesiste soğutma işlemleri devam ediyor.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.