banner388

Samsun'da mezarlıklar onlara ücretsiz

Samsun'da alınan karar doğrultusunda mezar yerleri artık şehit anne ve babalarına ücretsiz oldu.

Samsun'da mezarlıklar onlara ücretsiz

Samsun'da alınan karar doğrultusunda mezar yerleri artık şehit anne ve babalarına ücretsiz oldu.

12 Haziran 2018 Salı 18:01
Samsun'da mezarlıklar onlara ücretsiz

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısı Meclis Başkanvekili Turan Çakır'ın başkanlığında gerçekleşti. 2'si gündem dışı olan 73 gündem maddesinin görüşüldüğü komisyonda maddelerin 3’ü oy çokluğu, 70’i ise oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ali Kukuş, şehit anne babalarının istemeleri durumunda 2 kişilik mezar yerini ücretsiz vereceklerini belirterek "Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu vatanın her karış toprağı ve üzerini kanları dalgalanan bayrağımızın varlığını aziz şehitlerimize ve kahramanlarıma borçluyuz. Onların vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri hiçbir şeyle ölçülmeyecek kadar yüce ve büyüktür. Bu vatanın istiklali ve istikbali için verilen mücadeleyi asla unutmayacağız. Bu nedenle anne ve babalarının yanında olmak ve onların acılarını bir nebze olsun hafifletmek için Türkiye Harp Malulü Gazi Dul ve Yetimleri Derneği ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Samsun Şubesi tarafından verilen dilekçeye istinaden şehit anne ve babalarının talep etmeleri halinde, ‘Şehit anne veya babasının vefatı halinde Derecik Mezarlığında iki kişilik ücretsiz mezar yeri tahsis edilmesi’ ile ilgili evrakımızın meclise sunulmak üzere havale edilmesini arz ederim” dedi.

Şehit anne ve babalarına verilecek olan ücretsiz mezar yerleriyle ilgili konuşan Turan Çakır, “Şehit yakınlarımıza ücretsiz mezar yeri ile ilgili maddemiz önümüze geldi. Her şeyden önce şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum. Geride kalan şehit yakınlarını devletimiz hiçbir şekilde yalnız bırakmıyor zaten. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, aldığımız bu kararla onların yanında olduğumuzu bir nebze de olsun göstermek istedik. Kıranköy ve Asri Mezarlıklarında yer olmadığı için Derecik Mezarlığını seçtik. Derecik Mezarlığında şehitlik açma gibi bir düşüncemiz yok. Kıranköy Mezarlığındaki şehitlikte şehitlerimizi defnedeceğiz” şeklinde ifade etti.

Gündem dışı maddelerden ise Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığından komisyona gelen 19 Mayıs, Tekkeköy, Bafra ve Terme ilçelerindeki sokaklarda kullanılacak olan 9 milyon TL’lik hibeyle ilgili madde oy çokluğuyla kabul edilerek meclise havale edildi.

Komisyonlardan meclise havale edilen 73 madde 18 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-06-12 22:06:40

PKK ile FETÖ ile kol kola yürü, uydurma mahkemelerde güya yargıla, serbest bırak, ne istedilerse verip askerin polisin kanına gir sonra utanmadan anne-babalarına mezar yeri bağışla. İnsan onuruyla bu kadar oynanmaz.

Avatar
55 2018-06-13 09:18:57

adam vatana evlat feda etmiş utanmadan paramı alacaksınız hem mezar için neden üçret alınıyor arsa değerinde satıyorlar