banner388

Samsun'da meslek liseleri eğitim kaybı yaşıyor! Veliler ve öğretmenler durumdan şikayetçi

Samsun'da bazı liselerin restorasyona girmesi ile birlikte aynı bina içerisinde farklı liseler eğitim görmeye başladı. Öğrenciler özellikle okula gidiş-dönüş saatlerinde büyük problem yaşarken veliler ve öğretmenler durumunda şikayetçi.

Samsun'da meslek liseleri eğitim kaybı yaşıyor! Veliler ve öğretmenler durumdan şikayetçi

Samsun'da bazı liselerin restorasyona girmesi ile birlikte aynı bina içerisinde farklı liseler eğitim görmeye başladı. Öğrenciler özellikle okula gidiş-dönüş saatlerinde büyük problem yaşarken veliler ve öğretmenler durumunda şikayetçi.

30 Eylül 2022 Cuma 13:27
Samsun'da meslek liseleri eğitim kaybı yaşıyor! Veliler ve öğretmenler durumdan şikayetçi

Samsun'da bazı meslek liselerinin restorasyona girmesi karışıklık yarattı. 

TEK BİNA İKİ LİSE

Samsun'un İlkadım ilçesinde tek binada 2 lisenin öğrenim görmesi özellikle ulaşımda problem çıkarıyor. Sabah okula gelen öğrenciler 07.00'da okulda olmak için 5.30-6.00 evden çıkıyor. Aynı şekilde öğleden sonra gelen öğrencilerin dersleri 13.00-14.00 gibi başlarken 20.00'de sona eriyor. 20.00'da okuldan ayrılan öğrencilerin eve ulaşması 21.00-21.30'u bulabiliyor. 

Şuanda tek bina kullanan liseler şu şekilde:

  • İstiklal MTAL ve Piri Reis MTAL aynı binada öğrenim görüyor.
  • Sema Cengiz Büberci MTAL ile Fatma Çavuş MTAL aynı binada öğrenim görüyor. 
  • Şht. İlhan Hamlı MTAL, İlyas Kılıç MTAL aynı binada öğrenim görüyor. 

ULAŞIM PROBLEMİ 

Okulların bazılarının bulunduğu mevki tenha olduğu için bazı yollarda aydınlatma bulunmuyor. Bunun yanı sıra sokak köpekleri ve diğer tehlikeler öğrencilerin için büyük problem teşkil ediyor. Giriş-çıkış saatlerinde otobüsler yetersiz olurken bazı otobüsler ise okullara uzak mevkilerden geçiyor. 

ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSESİNDEN UZAKLAŞTIRIYOR

Yaşanan sorunlara ilişkin öğretmenler ve veliler 1 ders saatinin 30-35 dakikaya çekilmesini, cumartesi günleri öğrenime devam edilmesini talep ediyor. Yaşanan problemlerin öğrencileri meslek liselerinden uzaklaştırdığı belirtildi. 
 

Son Güncelleme: 30.09.2022 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatan DAŞ 2022-09-30 13:47:20

Samsun Piri Reis meslek lisesi öğrencileri, okulun siyah pantolonu yerine başka siyah pantolonla geldikleri için derslere alınmıyor.Bundan zevk alan eğitimcilere soruyorum:"ödevini yapmadığı için, sınavda başarısız olduğu için derse almadığınız öğrenci oldu mu"

Avatar
Ahmet Soylu 2022-10-01 09:09:44

Devletin sokak lambasına verecek parası kalmamış.. Çocuklarımız korku testinden geçiriliyor zifiri karanlık okulun etrafı ama gün gelir bizde büyükşehir başkanına cevabı en güzel şekilde veririz. Samsunu yediniz bitirdiniz gözünüz doymadı

Avatar
Menekşe ABANOZ 2022-10-01 09:31:48

Piri Reisten kızımı yeni aldım. Okulda ahlâkî eğitim olmadığı gibi geçende her gün 3 ders online yapıldı. Ve başarı beklemeyin. Akabinde branş derslerinin kitabı yok. Bakanlık nerede.? Ve bu sene her gün düzenli çocuklar bir ders kaybı oluyor saattan dolayı ve okul da servis yok.Okulun lojmanı 9000 ₺ özel okula vermek zorunda bırakılan sistem kimse kusura bakmasın. Ülke elden gidiyor eğitime kurşun atılıyor. Bilinçli bir şekilde.

Avatar
Öğrenci velisi 2022-10-01 23:55:24

Bir anne olarak çoçuğum için çok endişeliyim akşam 8 de ders bitiyor etraf karanlık arabam yok almaya gidemiyorum her gün endişe içindeyiz bu dönemin kış vakti olacak yetkililer çocuklarımızı düsünmüyormu bu olayın en kısa sürede halledilmesini umut ediyoruz

Avatar
Veli Fedakar 2022-10-05 23:51:57

Buradan yorum yapan kıymetli velilere bir ebeveyn olarak şunları söylemek isterim. Okul ahlak eğitimi vermez, çocuk ahlak eğitimini ailede alır. Okul aileden gelen bu eğitimi destekler ve geliştirir. Ahlak eğitiminin birinci derece sorumlusu biz anne baablarız.Benim de çocuğumun bazı kitapları eksikti, kısa sürede tamamlandı.Ücretsiz ders kitabı ve yardımcı kaynak için devletimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca okullarımızın tek tip kıyafet kararını okul velileri veriyor. Yani veliler çoğunlukla seçtikleri kıyafet kararlarının arkalarında durmalılar. Sıkıntımız kıyafet fiyatlarının yüksekliği. Ayrıca ikili eğitim geçici bir süreç. Devam eden inşaat çalışmalarının bir an önce bitirilmesinin takipçisi olmalıyız. Bizler okullardan şikayet ederek bir yere varamayız.

Misafir Avatar
az fedakar veli 2022-10-08 16:48:28 @Veli Fedakar

yaw he hee

Beğenmedim! (0)