banner388

Samsun'da mavi kapaklar engellilere umut oldu

Samsun'da toplanan 300 kilogram mavi kapak ile 3 engelli bireye tekerlekli sandalye alındı.

Samsun'da mavi kapaklar engellilere umut oldu

Samsun'da toplanan 300 kilogram mavi kapak ile 3 engelli bireye tekerlekli sandalye alındı.

06 Haziran 2018 Çarşamba 15:22
Samsun'da mavi kapaklar engellilere umut oldu

Samsun haber - Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu iki yıl önce Engel Olma, Umudum Ol projesini başlattı. Toplanan 300 kilogram mavi kapak ile alınan 3 tekerlekli sandalye engelli bireylere hediye edildi.

Projenin koordinatörlüğünü başarıyla yürüten Öğretmen Gözde Yılmaz, “Engel Olma, Umudum Ol Projemizi iki yıldır bugüne kadar devam ettirdik. En çok mavi kapak toplayan sınıfı ayın birincisi olarak ödüllendirdik. Kampanya sayesinde öğrencilerimizde farkındalık oluşturarak herkesin engelli adayı olduğunu, sağlam bir insanın sonradan engelli olabileceğini, engelli bireylerin ve arkadaşlarının hayatta ne tür zorluklarla karşılaştıklarını ve neler hissedip yaşadıklarını kavratmaya çalıştık” dedi.

Projenin amacına ulaştığına değinen Yılmaz, “2 yıl boyunca verdiğimiz emeklerimizin karşılığını bu eğitim sezonu sonunda almış olduk. Projemiz amacına ulaştı. Hem topladığımız 300 kg mavi kapak hem de bu kampanyaya bağışları ile destek olan hayırseverlerimizin katkıları ile 3 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli bireylere teslim ettik. Bu projemize katkı ve destek veren bizi her zaman yanımızda hissettiğimiz Okul Müdürümüz Mustafa Makas’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe’ye, kampanyanın koordinatörlüğünde bulunan arkadaşlarımıza, öğrenci velilerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunEngelli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.