banner388

Samsun'da Mavi Bayrak ödül töreni yapıldı

Samsun'da Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajlara törenle bayrak asıldı.

Samsun'da Mavi Bayrak ödül töreni yapıldı

Samsun'da Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajlara törenle bayrak asıldı.

07 Temmuz 2017 Cuma 20:32
Samsun'da Mavi Bayrak ödül töreni yapıldı

Samsun Haber - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi İnci Plajı’nda gerçekleşen “2017 Yılı Samsun İli Mavi Bayrak Ödül Töreni” güzel görüntülere sahne oldu.

Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan İnci Plajı’nda düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın konuşmaları damgasını vurdu.
FETÖ ile mücadelenin son hızıyla devam ettiğini ifade eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Bütün Bakan arkadaşlarımız kendi bürokrasilerindeki ve tüm bürokrasilerdeki FETÖ ile mücadele konusunda 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Elinde bilgisi, belgesi olan kim varsa cumhuriyet savcılarımız sizleri beklemektedir. Öyle elimde bir şeyler var ama bunları sorarlarsa söylerim, kusura bakmayın bu milletin mücadelesine destek vermek değildir. Biz elimizdeki her türlü bilgi ve belgeyi savcılarımızla paylaşıyoruz. Zaten bu dava böyle yürüdü. Samsun’da çok iyi işleyen bir adalet mekanizması var. Bu mücadele, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında en son kişi ayıklanıncaya kadar devam edecektir” dedi.
 

Mavi Bayrakların öneminden bahseden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Şehrimizde bulunan 18 km’lik sahilin her km’si için Mavi Bayrak talebinde bulunduk. Mavi Bayrak talebinde bulunmak demek, ‘biz artık bu 18 km’lik sahilde hiçbir yerde hiçbir evsel atığın denize katılmasına müsaade etmiyoruz’ demektir. Mavi Bayrak almak kolay bir iş değil. Karadeniz’de 900 km sahil var. Doğudan batıya kadar, 900 km’lik sahilde sadece Ordu’da 2-3 tane, bugün de Samsun’da 7 tane olmak üzere Mavi Bayrak var. Bunun dışında kimsede Mavi Bayrak yok. Mavi Bayrak almak büyük bir başarı öyküsüdür. Bu emeği ve uğraşı gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Açılışta ayrıca söz alan Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan mavi bayrak almanın çok önemli bir başarı gerektirdiğini söylediler. 

Toplantıya katılanlar arasında AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe başkanları ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından Mavi Bayrak göndere çekildi. Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajlar:

Atakum’da İnci, Güzelyalı, Körfez ve OMTEL, Terme’de ise Miliç Plajları.

2016 yılında Samsun’da 2 plajda Mavi Bayrak dalgalanırken, bu sayı 2017 yılında 7 plaja ulaştı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihankılıç 2017-07-08 01:53:27

Hayal edemezken gerçekşelti mavi bayraklı denizi,bizim atakum sahilinide işletmelerin gürültü kirliliğinden kurtarın lütfen,bar bar müzik sokaklarda evimden taşındım kiramı ödeyemiyorum kurtarınki geri döneyim

Avatar
ramazan küçükoğlu 2017-07-08 12:22:09

Sayın Bakanımız başta olmak üzere emeği geçenlere saygılarımı arz ederim.