banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Mahsur Kalan Gemi Kurtarıldı !

Samsun’da şiddetli fırtına sebebi ile kayalıklara çarpıp ardından karaya oturan kargo gemisi 5 günün sonunda kurtarıldı.

banner269

Samsun'da Mahsur Kalan Gemi Kurtarıldı !

Samsun’da şiddetli fırtına sebebi ile kayalıklara çarpıp ardından karaya oturan kargo gemisi 5 günün sonunda kurtarıldı.

18 Ağustos 2016 Perşembe 14:00
Samsun'da Mahsur Kalan Gemi Kurtarıldı !

Samsun’un Limanı açığında demirli olan 84 metre uzunluğunda 2 bin 725 grostonluk "Tokay Akar" adlı geminin, 14 Ağustos Pazar gecesi saat 03.00 sularında Karadeniz’deki şiddetli fırtına sebebi ile karaya sürüklendi. Canik ilçesinin Balıkçı Barınağı tarafında kayalıklara sürüklenmiş olan gemi, karaya oturdu. Hacizli olan gemi, kayalıklara vurması sonucu durdu.



Samsun'da şiddetli fırtına sebebi ile sürüklenerek karaya oturmuş olan kargo gemisini kurtarma çalışması bugün Samsun’un Liman Bakanlığınca başlatıldı. Yaklaşık olarak 2 saat sürmüş olan kurtarma çalışmalarında karaya oturmuş olan gemi, Doğan Çay ile CEY-1 adlı römorkörler ile çekilebildi. Kurtarma çalışması esnasında römorkörlerin zaman zaman halatlar koptu. Geminin arka bölümünün büyük hasar gördüğü ve delindiği kaydedildi. Arka sol kısımdan delinmiş olan ve sola yatık halde kıyıda beklemekte olan gemi, uzun uğraşların sonucunda olduğu yerden oynatılıp römorkör ile Samsun’un açıklarında güvenli bir yere çekildi. Geminin Terme Tersanesi’ne yada Samsun’un limanına mı çekilecek hasar tespitinin ardından belli olacak.

Son Güncelleme: 18.08.2016 14:50
Anahtar Kelimeler:
KurtarmaLimanTokay Akar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.