banner388

Samsun'da mahalleliden yol eylemi

 Samsun’da elektrik dağıtım şirketi tarafından “tapulu mülkleri olduğu" gerekçesiyle kapatılan sokağın açılmasını isteyen mahalle sakinleri toplanarak eylem yaptı.

Samsun'da mahalleliden yol eylemi

 Samsun’da elektrik dağıtım şirketi tarafından “tapulu mülkleri olduğu" gerekçesiyle kapatılan sokağın açılmasını isteyen mahalle sakinleri toplanarak eylem yaptı.

06 Aralık 2021 Pazartesi 18:47
Samsun'da mahalleliden yol eylemi

Samsun'un İlkadım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerinin 50 yıldır evlerine ulaşım sağladığı Timurlenk Sokak’taki yol, elektrik dağıtım şirketince “tapulu mülkleri olduğu" gerekçesiyle otopark yapılmak üzere çift yönlü olarak tel örgü çekilerek kapatıldı. Evlerine ve gidecekleri yerlere ulaşımın zorlaştığını belirten mahalle sakinleri toplanıp eylem yaparak, yolun tekrar açılmasını talep ettiler. Mahalleli diğer yolların daha uzun olduğunu ve güvenli bulmadıklarını belirtti. Çocuklarının karanlık sokaklarda başına gelebileceklerden endişe ettiklerini ifade etti. Çevrede oturan engelli vatandaşlar da yolun uzamasından ötürü zorlandığını söylediler.
 

AÇIKLAMA GECİKMEDİ

YEDAŞ’tan da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve saha ekibini güçlendirebilmek adına yeni araçlar tahsis edildiği, buna bağlı bakim faaliyetlerinin artması sebebiyle de depo alanının yetmemeye başladığı belirtildi. Söz konusu alana artırılan malzemeler ve araçların yer temini için ihtiyaç duyulduğu, alanın da zaten uzun yıllardır şirketin tapulu arazisi olduğu ifade edildi. Söz konusu yerde araçlardan iş güvenliği malzemeleri ve ekipmanlar çalınması gibi birçok kez hırsızlık olayı yaşandığı, bu nedenle çitlerle çevrilerek güvenliğin artırıldığına değinildi. Belediyenin de bilgisi dahilinde emniyet güçleri ile birlikte yolu kapattıkları, yol konusunun belediye ile çözülmesi gerektiği, alternatif çözümler için belediyeyle iş birliği yapmaya da hazır olunduğu dile getirilerek, "İmar planına uygun yol konusu belediyenin çözeceği durum, oraya başvurulmalı" denildi.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2021-12-07 00:45:27

size az bile yapıyor az az yatalak babanızı oy vermeye götürdünüz size az bile