banner388

Samsun'da mağdur çağrı merkezi işçileri ayaklandı! Birçok sendika ve dernek emekçinin yanında

Çağrı merkezlerinde güvencesiz şekilde çalıştırılan Tez-Koop-İş Sendikası üyelerinin üzerindeki baskı sendikayı ayaklandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde eylem kararı alan sendika bugün eylemini sürdürdü. Bazı dernek ve kuruluşlarda hak arayışına ortak oldu.

Samsun'da mağdur çağrı merkezi işçileri ayaklandı! Birçok sendika ve dernek emekçinin yanında

Çağrı merkezlerinde güvencesiz şekilde çalıştırılan Tez-Koop-İş Sendikası üyelerinin üzerindeki baskı sendikayı ayaklandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde eylem kararı alan sendika bugün eylemini sürdürdü. Bazı dernek ve kuruluşlarda hak arayışına ortak oldu.

12 Eylül 2019 Perşembe 17:00
Samsun'da mağdur çağrı merkezi işçileri ayaklandı! Birçok sendika ve dernek emekçinin yanında

Tez-Koop İş Sendikasında destek olarak basın açıklamasına, Halkevleri, 78'liler Derneği, EMEP, DİSK, Emekli-Sen ve SKP katıldı.

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Güvencesiz ve kuralsız çalışma ortamının egemen olduğu, ücret ve sosyal haklar yönünden yetersizliklerin ve eşitsizliklerin olduğu,  işçilerin geleceğinin yasalara değil İşveren temsilcilerinin iki dudağı arasında bulunduğu Çağrı Merkezlerinde (Call Center) yürüttüğümüz sendikal örgütlenme, hızlı biçimde devam etmektedir. 

Çağrı merkezi çalışanları geleceklerine ve haklarına sahip çıkarak anayasal, yasal ve demokratik haklarını kullanmakta ve sendikamıza tüm Türkiye çapında katılmaktadır. 
Son üç ay içinde Comdata Çağrı Merkezi, ATOS Çağrı Merkezi ve Pluscom Çağrı Merkezleri’nde yürüttüğümüz çalışma sonucu yeterli üye çoğunluğuna ulaşılarak toplu iş sözleşmesi yetki süreci başlamıştır.
Aynı süreç birçok çağrı merkezi ile Pozitif Çağrı Merkezi’nde de başarıyla sürdürülmektedir.
Positive yöneticilerinin her türlü baskı ve yasa tanımaz engellemelerine rağmen cesaretle sürdürülen sendikal örgütlenme çalışmalarımız bizleri gururlandırmaktadır.

Sendikal örgütlenmenin diğer işyerinde olduğu gibi başarılı biçimde sürdürüldüğü Pozitif Çağrı Merkezi’nde bir aydır Kurum Operasyon Müdürü Murat Ali SEVEN  tarafından yasalara aykırı biçimde; İştirakçı Türk Telekom firmasının dağıtmış olduğu hatlar üzerinden çalışanların telefonları takip edilerek E-devlet üzerinden üyelik işlemleri yapılırken çalışma bakanlığı tarafından telefon numaralarına gönderilen şifreler takip edilerek üye olan arkadaşlarımız tek tek kurum Operasyon Müdürü Murat Ali SEVEN tarafından sorgu odalarına çekilerek sendikadan ayrılmaları, ayrılmamaları durumunda iş haklarının sona ereceği  yönünde baskı yapılmaktadır. Türk Telekom firmasının Positivedeki yasa tanımaz uygulamalara müdahil olup “DUR” demesini bekliyoruz.

Operasyon Müdürü Murat Ali Seven tarafından yönetilen baskılar, işçi arkadaşlarımız tarafından sendikamıza bilgi, ve belgeler neticesinde bildirilerek iki hafta önce Ordu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Cumhuriyet Savcılığına Murat Ali SEVEN’in bu güne kadar baskı yaparken çekilmiş iki ses kaydı savcılığa teslim edilmiştir. Cuma günü de üçüncü ses kaydı Avukatımız Ali İzzet KAVTELEK tarafından teslim edilecektir. Cumhuriyet Savcılarımızı açık ve alenen yapılan bu baskılar karşısında göreve davet ediyoruz. Bizler  yapmış olduğumuz basın açıklamalarında olayın takipcisi olacağımızı ve baskıların devam etmesi durumunda farklı eylem kararları alacağımızı basına ve kamoyuna bildirmiştik! Bakıyoruz ki Operasyon müdürümüz yasa tanımaz davranışlarla baskılara devam ediyor. 

Pozitif Çağrı Merkezi’nde yürüttüğümüz sendikal örgütlenmenin önünü kesmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. 

Çalışanların Anayasal ve yasal haklarını kullanmasını engellemeye çalışanlarla  her koşulda mücadele edeceğiz. Açık ya da gizli yasa dışı baskıların sürdürülmesi durumunda ilgili kişiler için Cumhuriyet Savcılığında suç duyurusunda bulunulmuştur.  Yasal haklarımızı kullanmaktan hiçbir biçimde ve asla çekinmeyeceğiz; tüm yolları ve araçları sonuna kadar kullanacağız.  

Çünkü her çalışanın sendikalaşma hakkı vardır ve bunu korumak, kollamak ve geliştirmek bizim görevimizdir., sendikal yükümlülüğümüz, sorumluluğumuzdur.

Tehditle, baskıyla ve gizli veya açık zorlamalara sendikal örgütlenme hakkının ortadan kaldırılmasına asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz.

Buradan iştirakçı Türk Telekom firması yetkililerine sesleniyoruz. Bu Ülkede yasalar vardır. Bu Ülkede bilgi güvenliği denen birşey vardır. Bugün birilerinin çocuklarına yapılanlar yarın sizlerin çocuklarına da yapılabilir. Türk Telekom firması bu yasa dışı uygulamaya müdahale etmesini ve dur demesini bekliyoruz. Müdahale edilmediği taktirde Türk Telekom firmaları önlerinde basın açıklamalarımız devam edecektir.
Pozitif Çağrı Merkezi’nde baskı ortamı yaratmaya çalışan işveren temsilcilerine ve Türk Telekom yetkililerine bunu bildirmeyi özellikle bir görev sayıyoruz.

Basın     toplantısına     katıldığınız     için     sizlere     Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi adına teşekkür ediyorum."
 

Son Güncelleme: 12.09.2019 17:06
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sayın 2019-09-12 20:01:11

Aynısını kargo şirketleri yapıyor.Performans ve uyum sorunu mazereti ile mazeretsiz personel çıkarıyorlar.Bir yada bir takım kargo şirketlerinim personele zorla imzalattığı iş akidlerini devletimiz takip etmelidir.Bilgilerinize...

Avatar
Neredeler 2019-09-13 01:57:49

İlgili sendikayı assistt rehberlik ve müşteri hizmetlerine de bekleriz eğer yürekleri var ise. Yasal olmayan onca iş var anlatılmaz yaşanır. Şikayetlerin hepsi samsun da müfettişe geliyor sonra tesadüfen kayboluyor. Yetkililere çağrıdır.