banner388

Samsun'da lüks otelde dolandırıcılık iddiası: Şikayetler artıyor

Samsun'da lüks bir otelde insanların yemek organizasyonlarına davet edilerek dolandırıldığı iddia edilmişti.

Samsun'da lüks otelde dolandırıcılık iddiası: Şikayetler artıyor

Samsun'da lüks bir otelde insanların yemek organizasyonlarına davet edilerek dolandırıldığı iddia edilmişti.

15 Haziran 2017 Perşembe 12:39
Samsun'da lüks otelde dolandırıcılık iddiası: Şikayetler artıyor

Samsun haber - Dün yapılan haberde ailesinin mağdur olduğunu söyleyen Abdulkadir Y. isimli vatandaş bu tarz devremülk satışıyla ilgili lüks organizasyonların iç yüzünü anlattı.

Samsun'da 28 yaşındaki Nazım A.'da Abdulkadir Y.'nin ailesi gibi mağdur olduğunu iddia etti. Aynı otelde davet edildiği yemekte Ankara merkezli bir otelin personeli olduğunu söylediği kişiler tarafından dolandırıldığını iddia etti. Nazım A. halasını telefonla arayan kişilerin tatil hediyeli yemek organizasyonuna davet edildiğini söyledi. 

"YASAL HAKKIMI ARAYACAĞIM"

28 yaşındaki Nazım A. "Hediye tatil diye Samsun'un en lüks oteline davet edildik. Yemek ve tanıtım yapıldı. Bir film izletildi. Gece saat 1'e kadar ısrarla tutuldu. Devremülk satışında 12 bin 700 TL'ye anlaşma yaptık. 1.400 TL'sini nakit aldı. Pişman oldum iptal etmek istedim. Artık iptal edemeyeceğimi ve ödemek zorunda olduğumu söylediler" dedi.

Defalarca arayıp iptal etmek istediğini söyleyen Nazım A. "Böyle bir şansım olmadığını söylüyorlar. Herkes pişman, bende savcıya giderek yasal hakkımı arayacağım" diye konuştu.

TÜKETİCİ HAKLARINA AYKIRI

Bu tarz organizasyonları farklı illerde gerçekleştiren Ankara'da bulunan otele ait personeller ile ilgili Şikayet Var isimli platformda 167 tane şikayet bulunuyor. Şikayet konuları ise genelde devremülk satışlarında yasal haklarını kullanamamaları. Firmayı arayarak vazgeçtiklerini söyleyen şahıslar kendilerine olumsuz cevap verildiğini iddia etti. Avukatlar ise bu durumun Tüketici Hakları'na aykırı olduğunu vurguluyor.

Son Güncelleme: 01.08.2017 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.