banner388

Samsun'da liselilerden örnek proje

Samsun Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından planlanan ve Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip "Erken Teşhiste Biodedektör Köpekler" projesi ile kanserin erken teşhis edilmesi amaçlanıyor.

Samsun'da liselilerden örnek proje

Samsun Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından planlanan ve Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip "Erken Teşhiste Biodedektör Köpekler" projesi ile kanserin erken teşhis edilmesi amaçlanıyor.

24 Aralık 2017 Pazar 17:16
Samsun'da liselilerden örnek proje

Samsun Haber - Samsun Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "Erken Teşhiste Biodedektör Köpekler" adlı proje ile birçok kanser türünün ve hastalığın köpeklerle erken teşhis edilmesi hedefleniyor. 



Samsun Valisi Osman Kaymak, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya Tekkeköy Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan birçok kanserin ve hastalığın erken teşhisi amacıyla hazırlanan "Erken Teşhiste Biodedektör Köpekler" adlı Türkiye'de ilk ve tek olacak olan projenin tanıtım sunumuna katıldılar. 


"PROJE KABUL EDİLİRSE TÜRKİYE'DE İLK VE TEK OLACAK"

Okulun veteriner öğretmenleri ve proje sorumluları tarafından verilen bilgilere göre; bu proje ile Türkiye’de daha önceden yapılmamış, denenmemiş, Avrupa’da örnekleri olan iyi uygulamaları ülkeye kazandırmak amaçlanıyor. Proje kapsamında köpeklerin koku alma duyuları kullanılarak kanser ve diyabet gibi hastalıkların erken teşhis edilmesi amaçlanıyor.



Bu uygulanması planlanan proje Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinasyonunda Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Samsun Sağlık İl Müdürlüğü, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, İçişleri Bakanlığına Bağlı Köpek Eğitim Merkezi ve Milli Savunma Bakanlığı Köpek Eğitim Merkezi işbirliğinde yapılması amaçlanıyor.


"TEKKEKÖY'DE PLANLANMASI HEYECAN VERİCİ"

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, projenin Tekkeköy'de planlanmasının heyecan verici olduğunu belirterek, "Bu projenin uygulanabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ederek tam destek vermeye hazırız. İlçemiz sınırları içerisinde böyle bir projenin hazırlanmış olması bizleri çok sevindirdi. İnsan sağlığı ve erken teşhis açısından maliyet, hızlı sonuç alma ile ekonomik yükümlülüğün azaltılması gibi birçok artısı bulunan 'Erken Teşhiste Biodedektör Köpekler' adlı Türkiye’de ilk ve tek olacak olan bu proje Avrupa’da uygulanmış ve çok güzel sonuçlar elde edilmiş. Hocalarımızın detaylı araştırmaları sonrası oluşturdukları sunumunda her şey sonuçlarıyla birlikte açık bir şekilde ortaya konmuş. Öncelikle eğitimcilerin ardından köpeklerin eğitilmesi ile start alması hedeflenen proje inşallah Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz koordinasyonunda uygulamaya konulacak. Bu konuda Samsun Valimiz, Kaymakamımız gibi bizlerde yerel yönetim olarak projenin uygulanması konusunda gerekli desteği vermeye hazırız" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.