banner388

Samsun'da liseliler yarıştı

Samsun’da lise öğrencilerini bir araya getiren “Genç Afet Gönüllüleri Yarışıyor” programı renkli görüntülere sahne oldu.

Samsun'da liseliler yarıştı

Samsun’da lise öğrencilerini bir araya getiren “Genç Afet Gönüllüleri Yarışıyor” programı renkli görüntülere sahne oldu.

18 Kasım 2017 Cumartesi 19:17
Samsun'da liseliler yarıştı

Samsun Haber - 8 ayrı liseden 24 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen “Genç Afet Gönüllüleri Yarışıyor” programı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Yarışma Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) hazırlanan ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı tarafından koordine edildi.

Programda konuşan AFAD İl Müdür Vekili Yusuf Aysu, “Samsun’da Genç Afet Gönüllüleri Yarışması düzenledik. Yarışmayı Samsun AFAD olarak koordine ettik. Yarışmaya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından isimleri belirlenen 24 öğrencimiz katıldı ve takım şeklinde yarıştılar. Buradaki amacımız afet eğitimini okul dersliklerinden biraz daha sahaya çıkartmak. Bununla birlikte afet eğitiminde farkındalığı toplumun her kesimine ulaştırmak. Bir bütün olarak afete hazırlıkta duyarlı olmayı amaçlamayı hedefliyoruz” dedi.
Yarışmada, sorulara en fazla doğru yanıt veren İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi birinci, 19 Mayıs Lisesi ikinci, Çarşamba Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Anahtar Kelimeler:
YarışmaLiseAfadBilgi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.