banner388

Samsun'da lise öğrencilerinden kansere karşı klip

Samsun'da lise öğrencileri, kansere karşı çektikleri klip ile büyük ilgi gördü.

Samsun'da lise öğrencilerinden kansere karşı klip

Samsun'da lise öğrencileri, kansere karşı çektikleri klip ile büyük ilgi gördü.

24 Aralık 2017 Pazar 10:47
Samsun'da lise öğrencilerinden kansere karşı klip

Samsun Haber - Samsun'da "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider Projesi" kapsamında lise öğrencileri Seyitcan Yarar, Fatih Sayım, Erkan Sürmeli, "rap klibi" çekti.


Samsun Sağlık İl Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider Projesi" kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasında İngilizce öğretmeni Erkan Dönmez'in desteği ile kanserle ilgili rap şarkısı yazan Seyitcan Yarar, Fatih Sayım, Erkan Sürmeli'nin klibi büyük ilgi gördü. 


Daha önce de raple ilgilenen 11. sınıf öğrencileri, daha önce de raple ilgilenmiş ve "Haykırış" isimli bir de rap grubu kurmuşlardı. 



İngilizce öğretmeni Erkan Dönmez, proje sayesinde öğrencilere okulu sevdirdiklerini belirterek, "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider Projesi kapsamında kanserle mücadele için bir kısa film yarışması düzenlendi. Bir kısa film hazırladık. Bu filmi renklendirmek için bir de rap şarkısı hazırladık. Filmin arka planına bu rap şarkısını koyduk. Şarkımız oldukça ilgi gördü. Projenin ödül töreninde bu şarkıyı öğrencilerimiz seslendirdi. Herkes şarkıyı çok sevdi. Meslek liseleri öğrencilerinin okula adaptasyonları biraz daha olumsuz olarak biliniyor. Biz öğrencilerimizin kabiliyetlerinden yola çıkarak hem eğitimi hem öğretimi birlikte götürmek istedik. Bu projede yer alan öğrencilerimiz de akademik başarı olarak belli bir noktadalar ama ders başarıları biraz düşüktü. Okula karşı ilgileri biraz daha azdı. Biz rap müzikle okulu birleştirerek öğrencilerimizi okula çektik, okulu sevdirdik ve sosyal projeler yaparak toplumda farkındalık oluşturma sorumluluğuna da vermiş olduk" dedi.


Projenin aile ve okul hayatını olumlu etkilediğini söyleyen Seyitcan Yarar, "Çevreden olumlu cevaplar alınca bu işin üzerine daha fazla gittik. Üçümüzün de okulu pek fazla sevdiği söylenemezdi. Ama okulla birlikte çalışmalar yapınca hem okulu hem rap müziği bir arada yürütmek bizim için çok güzel oldu" ifadelerini kullandı. 


"RAP SAYESİNDE HEM OKUL HEM DE KENDİMİZİ SEVDİK"

Fatih Sayım kendilerine verilen değeri rap sayesinde anladıklarını söyleyerek, "Rap sayesinde hem kendimizi hem de okulu sevmeye başladık. Biz öğretmenlerle pek iyi anlaşamayan tiplerdendik. Derslerle fazla ilgilenmezdik. Fakat bu projeyle birlikte hocalarımızın bize verdiği değeri anlamaya başladık. Bu projede bizi öne sürmeleri bizim de hoşumuza gitti. Okulu daha farklı bir şekilde sevmeye başladık. Hocaların gözünde olmak bizim için iyi oldu. Biz bundan sonra topluma faydalı olan bütün projelerde bulunmak istiyoruz" dedi. 



Projeden sonra kansere karşı daha fazla duyarlı olduklarını söyleyen Erkan Sürmeli ise, "Kansere karşı daha da bilinçlendik. Biz sadece kanserle sınırlı kalmak istemiyoruz. Diğer zararlı alışkanlıklarla ilgili de şarkılar yapmak istiyoruz. Yeni projelerle yolumuza devam ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.