banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da kurbanlık fiyatlarına zam geliyor

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun’daki kurbanlık fiyatlarının geçen seneye oranla yüzde 8 civarında zamlanabileceğini söyledi.

banner269

Samsun'da kurbanlık fiyatlarına zam geliyor

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun’daki kurbanlık fiyatlarının geçen seneye oranla yüzde 8 civarında zamlanabileceğini söyledi.

03 Haziran 2020 Çarşamba 11:56
Samsun'da kurbanlık fiyatlarına zam geliyor

İslam alemi 31 Temmuz’da Kurban Bayramı’nı idrak edecek. Müslümanlar, bayram namazının ardından kurbanlarını İslami usullere göre kestirerek ya da keserek ibadetlerini gerçekleştirmeye başlayacaklar. Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, 2 aydan kısa bir süre kala Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.

YÜZDE 5-8 ARASI ZAM BEKLENİYOR

Fiyatlarda geçen seneye göre az bir zam olabileceğine dikkat çeken Erdal Doğan, “Korona virüsünün Kurban Bayramı’na nasıl etki edeceği şu anda tam olarak bilinmiyor. Kurbanlık fiyatlarının geçen seneyle pek farklı olacağını sanmıyorum. Üreticimizin yeterli sayıda kurbanlığı mevcut. Kurban kesmek isteyenler rahatlıkla kurbanlığa ulaşabilecek. Fahiş bir artış söz konusu değil. Fiyatlarda yüzde 5 veya 8 oranında bir zam olabilir. Yüzde 50 ya da yüzde 100 artış söz konusu değil. Toplu yerlerde yapılacak kesimlerle ilgili alınacak kararları bekliyoruz. Geçen sene 30 kiloluk büyükbaş hisse fiyatı bin 600 civarında oldu. Küçükbaş fiyatı da 800 TL ile bin 200 TL arasında oldu. Bu sene büyükbaş hissesi bin 800-850 civarında, küçükbaş hayvan da bin 350 TL civarında olabilir” dedi.

SAMSUN YAKLAŞIK 35 BİN KURBANLIK VAR

Samsun’da yeterli sayıda kurbanlığın hazır bulunduğunu ifade eden Doğan, “Samsun’da ve ilçelerinde kurbanlık sayısında bir sıkıntımız yok. Hayvan sayımız yeterli. Meraların ücretlendirilmesi üreticiye iyice anlatılmalıdır. Mera vergisi zaten vardı. Mera fonu adı altında üreticiden zaten bir vergi alınıyordu. Bunun daha iyi ifade edilmesi gerekiyor. Mera vergisinin kurbanlık fiyatlarına bir etkisi olmaz. Samsun’da bu sene ortalama 20 bin civarında büyükbaş kurbanlık var. 15 bin civarında da küçükbaş kurbanlık var. Geçen sene kurbanlıkların tamamına yakını satılmıştı. Üretici de tüketici de mağduriyet yaşamadı. İnşallah bu sene de güzel bir Kurban Bayramı geçiririz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Totti 2020-06-03 16:10:12

Millet geçen seneki fiyattan kesebilirse opunde başınıza koyun

Avatar
Feti 2020-06-03 12:21:48

Herşeye yüzde elli zam yapıp enflasyonu % 8 çıkaranlar niye bizi enayi yerine koyuyorsunuz. Bu halk zevk alıyor galiba böyle duruma düşmekten. Gerçek enflasyon 5 katı en az bize söylenenlerin. Seneye çok zor geçecek Allah yardım etsin. Dolar en az 10 lira olacak. Kimse parasını tl de tutmuyor. Bakmayın siz dolarbozun diyenlere sanki dolarımız dolu yastık altında. Aç kalmamak için çok akıllı olalim

Avatar
selim 2020-06-03 13:45:06

yüzde 5 8 miş bu köylüyü çiftçiyi batırmaya ant içmiş bu ülke geçen seneki yem ile şu andaki yem fiyat farkı en az yüzde 80, artı işçilik maliyetleri ve enflasyonu hiç söylemiyorum bile bu gidişle yakın tarihte kırmızı et bulamayacağız şu anda belli bir yaş ortalamasında kanaatkar bir köylü kesimi var bu insanların devamı da yok ......

Avatar
samsun55 2020-06-04 09:25:43

Kesmem olur biter.Bayramlar bile artık zengin işi oldu Allah bizi bu durumlara düşürenleri nasıl biliyorsa öyle yapsın.