banner388

Samsun'da küçük Zeynep'in hayali gerçek oldu

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'ne katılan küçük Zeynep'in hayali gerçek oldu.

Samsun'da küçük Zeynep'in hayali gerçek oldu

Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'ne katılan küçük Zeynep'in hayali gerçek oldu.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 17:13
Samsun'da küçük Zeynep'in hayali gerçek oldu

Samsun haber - Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'ne yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyük oldu. Asar Mahallesi'ne giden yamaç paraşütçüleri de alanı çok beğendiklerini söylediler. 

Tekirdağ’dan gelen Nedim Küçük yaptığı açıklamada "İlk defa geliyorum harika bir yer. Buradaki insanlar çok şanslı. Yerel yöneticileri çok ciddi bir organizasyona imza atmışlar. Sporun bir çok dalında çok güzel çalışmalar yapmışlar. Herkes kendi sınıfına göre tadını alıyor. Biz de uçmaya geldik" dedi. 

Kapıkaya'nın çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten THK Ankara Sportif Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı Necdet Çelik, "Kapıkaya'nın diğer yerlerden en önemli farkı, yerine göre de avantajı vadi rüzgarlarında uçuşa uygun olması. Ülkemizde vadide uçuş yapılan yer sayısı oldukça kısıtlı, burası bu anlamda öne çıkıyor. Kalkıştan sonra irtifayı korumak veya daha yükseklere çıkmanın birkaç temel koşulu var. Yamaca doğru çarpan rüzgar hızlanarak sizi yukarı doğru kaldırır. Isınan yeryüzüne yakın hava, sabit veya hareketli bazı tetikleyici sebeplerle yerden kopar ve yükselmeye başlar, işte buna termik akımları denir, bu termikleri yakalarsanız bulutlara kadar yükselirsiniz. Bunların sayesinde irtifayı korursunuz ve hatta irtifa kazanırsınız" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte festivale giden 9 yaşındaki Zeynep’te en büyük hayalini gerçekleştirdi. Ankara’dan babası Sadettin Aykıl ile birlikte gelen küçük Zeynep yamaç paraşütü yapmak istedi.  Sadettin Aykıl "Zeynep burada görünce ilgisini çekti. Daha önce abisi de yamaç paraşütü yapıyordu. 'Bende yapacağım' dedi ve uçmasına izin verdik" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.