banner388

Samsun'da kriz büyüyor! Çalışanlar eyleme gitti

Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifi şoförleri, CEVA Lojistik'in kooperatife üye oldukları gerekçesiyle sözleşmelerini tek taraf feshettiğini belirterek eylem başlattı.

Samsun'da kriz büyüyor! Çalışanlar eyleme gitti

Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifi şoförleri, CEVA Lojistik'in kooperatife üye oldukları gerekçesiyle sözleşmelerini tek taraf feshettiğini belirterek eylem başlattı.

31 Ekim 2018 Çarşamba 13:32
Samsun'da kriz büyüyor! Çalışanlar eyleme gitti

Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifi ile CEVA Lojistik arasındaki kriz büyüyor. CEVA Lojistik, kooperatife üye olan şoförlerin sözleşmelerini tek taraflı feshetti. Bunun üzerine şoförler haklarını aramak için eylem başlattı.

Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulunan Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifi Başkanı Mehmet Karataş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sözleşme devam ederken CEVA Lojistik şirketi, kooperatiften istifa etmemiz konusunda baskı uygulamaya başladı. Bizlere kooperatiften ayrıldıktan sonra gelip çalışabilirsiniz dendi. Bizde istifa etmeyeceğimizi belirttik. Şirket bunun üzerine sözleşmeyi tek taraflı feshetti. Sözleşmemizin tek taraflı olarak feshedilmesinin ardından defalarca kez girişimde bulunduk ancak olumlu dönüş alamadık. Engiz Karayolları Yük Taşımacıları Kooperatifinin 30 aracıyla şuan hiçbir şekilde dışarıdan iş alamıyoruz. Yaşadığımız haksızlık karşısında ilçe kaymakamımız, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bizim yanımızda. Biz şuanda yasadışı hiçbir şey yapmıyoruz ve mağduruz. Tek isteğimiz işimize geri kavuşmak" ifadelerini kullandı.

CHP MAĞDURLARIN YANINDA

CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak ve Yönetim Kurulu üyeleri, mağdur olan şoförlerin eylemine destek vererek sorunun giderilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Son Güncelleme: 31.10.2018 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-10-31 22:53:18

benim anlamdığım siz kooparatif kurdunuz diye o ilçedeki tüm işleri size mi vermek zorundalar
buna türkçede mafya diyorlar

Avatar
cabbar 2018-10-31 15:05:39

arkadaşlar rızık Allahdandır.bekleme ile gelmez.

Avatar
Misafir 2018-11-01 09:26:10

Biz kooperatif kurduk diye butün ilçedeki işi bize versin demiyoruzki bulunduğumuz ilçede birtane iş var biz kendi evimizdeki yemeği yemek istememiz mafyalıkmıdır bende buna bir anlam veremedim

Misafir Avatar
misafirr 2018-11-01 11:36:15 @Misafir

ilçede 1 tane iş varsa kooperatif direk bu şirkete karşı mı kurulmuş oluyor acaba? Sanki çok da kooperatife ihtiyaç duyulacak bir potansiyel yok gibi. Yani iş istiyorsanız daha iyi hizmet ve daha ucuz fiyat sağlama yoluna gitseniz başka birşeye gerek kalmayacak gibi. Çoğu iş kolu böyle yapıyor mesela

Beğenmedim! (0)
Avatar
ÇETİN 2018-11-01 10:47:01

chp orada var ise..halk yararına iş çıkmaz....halkını zenci gören CHP'den ne insanlara ne de ülkemize fayda gelmez....

Avatar
misafir 2018-11-02 09:53:43

Biri bu arkadaşları kooparatif kurun diye gaza getirmiş. Şimdi olan işten de mahrum olacaklar. Himyata pirince giderken evdeki bulgurdan olanlar Allah kolaylık versin size

Avatar
Misafir 2018-11-02 15:02:55

Eylemdeki kardeşlerimiz Allah yardımcınız olsun. Her türlü haklı davanızda yanınızdayız