banner388

Samsun'da korona en çok orayı vurdu!

Korona virüsün ekonomiye verdiği zarar, her yerde hissedildiği gibi Samsun'da ki o kapalı çarşıda da büyük ölçüde hissedildi.

Samsun'da korona en çok orayı vurdu!

Korona virüsün ekonomiye verdiği zarar, her yerde hissedildiği gibi Samsun'da ki o kapalı çarşıda da büyük ölçüde hissedildi.

19 Haziran 2020 Cuma 18:13
Samsun'da korona en çok orayı vurdu!

Samsun’un en büyük çarşısı olan Yabancılar Çarşısında korona virüse bağlı olarak gurbetçilerin gelmemesi ve turların düzenlenmemesi nedeniyle esnaf ekonomik sıkıntı yaşadı.


Yaklaşık 3 bin esnafıyla Türkiye’nin en büyük çarşılarından biri olan Yabancılar Çarşısı, AVM’ler ile birlikte halkın hizmetine açıldı. Çarşıdaki 15 girişin sadece 3’ünde giriş-çıkış yapılırken, her girişte vatandaşların ateşi ölçülüp, maske önlemi alınıyor. Doğal havalandırma ile serinletin çarşıda klima kullanılmıyor.

Birçok esnafın 3 aylık kepenk kapatmalarından dolayı zor durumda olduğunu ifade eden çarşı ahalisi, kiraların 3 ay değil 2020 yılının sonuna kadar alınmamasını istiyor.

3 GÜN ÜST ÜSTE SİFTAH YAPAMADI...


Birçok esnafın işlerinin çok düştüğünü dile getiren Samsun Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Alaaddin Sayın, “Yaklaşık 3 ay gibi bir süre kapalı kaldık. Korona virüs bizi olumsuz etkiledi. Çarşımızı açtık ama işlerimizde anormal bir durgunluk var. İnsanlar korona korkusundan çok dışarı çıkmıyorlar. 3 gün üst üste siftah yapamayan esnaflarımızı biliyorum. Esnaflarımızın durumu çok kötü. İnşallah devletimiz esnafa olan yardımlarını daha da arttırır. Yazın 3 ayı gurbetçilerin ilimize gelmesi bizi olumlu anlamda çok etkiliyordu. Şu anda Hollanda ve Almanya’dan gurbetçilerimiz gelemedi. Kurban Bayramı da ağır geçebilir. Yurt dışı uçuşları serbest olduğu zaman birçok ülkeden gurbetçi vatandaşımız gelecek. Gurbetçi vatandaşlarımızın gelmeye başlamasıyla işlerimizin daha da fazla açılacağını düşünüyorum” dedi.

GURBETÇİLERİN GELMEMESİ İŞLERİ DURDURDU

 Yabancılar Çarşısı Oda Başkanı Olcay İnaç, “Samsun Yabancılar Çarşısı, çok farklı bir konseptte bir çarşı. Diğer illerde olmayan tek kat üzerine 22 dönüm İstanbul’daki Kapalı Çarşıdan sonra Türkiye’nin en büyük çarşılarından bir tanesi. Samsun’a gelip de burayı ziyaret etmeyen kimse yok. Sadece gurbetçiler değil Türkiye’nin birçok yerinden gelen turların da mutlaka uğradığı bir yerdik. Pandemi süresinde turların durması, gurbetçilerin gelmemesi işlerimizi olumsuz etkiledi” diye konuştu.

"2020 SONUNA KADAR KİRA ALINMASIN"

Kira ödemek istemeyen çarşı esnafı ise şunları söyledi:
“Gurbetçilerin gelmemesinin ekonomik açıdan herkese zararı var. Bizim çarşımızı ise daha fazla etkiledi. Bu durumda Valiliğimizin, kaymakamlığımız ve Büyükşehir Belediyesinin esnafın yanında durup, desteklerinin esirgememelerini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ay kira alınmayacak diye biliyoruz. Talebimiz, 2020 sonuna kadar bizlerden kira alınmamasıdır. Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin canik 2020-06-19 18:43:54

bence hemen kapatilmali..10 tisortten 9 u sahte ..denetleme yok ..halki kandirmaya devam ediyorlar...

Avatar
sansar avni 2020-06-19 20:31:38

birazda kazanmayı verin kazandıklarınıza sayın
biz hep işsiz kaldık kimsenin umrunda değil

Avatar
SAMSUN 2020-06-19 19:49:04

3 liralık şeyi 10 15 liraya satarsanız buş kalır korona falan hikaye KAZIKCISINIZ KARDEŞİM OLAY BU

Avatar
vatandaş 2020-06-19 18:34:58

oradaki çingenlerden kurtulun önce

Misafir Avatar
doğu yaka 2020-06-22 23:58:07 @vatandaş

neden öyle söylüyorsun kardeşim çingenelerde insan

Beğenmedim! (1)
Avatar
Erdem atmaca 2020-06-19 23:23:49

Müşteri ile alaka yok.fiyatlar çarşıdan pahalı , aradığın yeri bulamıyorsun.peki insanlar neden burayı tercih etsin Yabancılar pazarı bu saate kadar direndi ise bence başarıdır.

Avatar
dasdsa 2020-06-19 21:39:48

fiyatlar aşırı pahalı.

Avatar
Samsunlu kaya 2020-06-20 08:55:08

Beter olun diyeceğim ama bela anmak istemiyorum. Milleti kazikliyorsunuz. 2 TL lik hediyeligi 30 TL ye satiyorsunuz. 5 TL lik tişört ü 55 TL ye satiyorsunuz. Esnaflık anlayışı hiç yok. Müşteri kıymeti bilmiyordunuz şaşalı günlerde. Şimdi muhtaç kaldınız

Avatar
Emre 2020-06-21 11:50:59

kalitesiz çin mallarının pahalıya satıldığı bir yer bu saate kadar iyi dayanmışlar.