banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da kısa dönem askerler yemin etti

Samsun'un Bafra ilçesinde Kapalı Spor Salonunda  367. kısa dönem yükümlü erler için yemin töreni düzenlendi.

banner269

Samsun'da kısa dönem askerler yemin etti

Samsun'un Bafra ilçesinde Kapalı Spor Salonunda  367. kısa dönem yükümlü erler için yemin töreni düzenlendi.

02 Haziran 2017 Cuma 14:12
Samsun'da kısa dönem askerler yemin etti

Samsun haber - Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Kapalı Spor Salonunda yapılan 367. kısa dönem yükümlü erlerin yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Tören sonrası Jandarma Er Berkan Mutlu, askerler adına bir konuşma yaptı. Daha sonra Er Erşan Birinci 'Ben Askerim' isimli şiiri okudu.

Törene katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin'de başarılı askerlere hediye verdi. Sonrada askerlerin ant içme töreni yapıldı.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu yaptığı konuşmada, "Yemin törenine teşrif etmekle bizleri onurlandırdınız. Hepinize şahsım ve İl Jandarma Komutanlığı personeli adına şükranlarımı sunuyorum. Çok değerli anneler ve babalar, kutsal vatani görevini ifa etmek üzere bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız, temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak, yapmış oldukları yeminle jandarma teşkilatının birer mensubu oldular. Jandarma Teşkilatı geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve inkılapları ile milli bütünlüğümüze kast edecek her türlü tehdide karşı koyma azim, kudret ve kararlılığındadır. Bu mutlu günümüzde öncelikle sizleri büyütüp bu kutsal ocağa gönderen anne ve babalarınızı kutlar, temel eğitiminiz sırasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan tüm personele teşekkür ediyorum. Yemininiz vatanımıza, milletimize, ailenize ve şahsınıza hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

"ARTIK USTA ERLERSİNİZ"

Samsun Valisi İbrahim Şahin de "Bugün heyecanlı, keyifli bir o kadarda mutlu bir gün. Artık sizler yemininizi eden acemi er değil birer usta erlersiniz. Askerlerimiz, kardeşlerim; bu saatten sonra artık sizin yapmanız gereken yemininizde de söylediğiniz gibi amirlerinize itaat etmek, yasaların belirtmiş olduğu konumları yerine getirmektir. Beraber silah tutan arkadaşlar, birlikte askerlik yaptığı, sırrını verdiği arkadaşlıklar unutulmaz.  Yurt arkadaşlığında, yatılı okullarda ve askerlikte yaptığınız arkadaşlığı asla unutamazsınız. İki ay askerlik yapan erler bile askerlik anılarını anlata anlata bitiremezler. Askerliğiniz boyunca fırsat bulduğunuz sürece lütfen bol bol kitap okuyun çünkü birlik beraberliğimizi bütünleştirmenin yegâne temeli okumaktır. Değerli anneler babalar, aslan gibi, civan gibi çocuklarınız asker oldu, jandarma oldu. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Dünkü şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken, şehidimizin tabutunun üstünde küçük, biraz buruşmuş bir tarafı delik bir bayrak vardı. Basın mensupları bizleri ve bayrağı çekerken bizleri eleştirirler düşüncesiyle yavaşça yaklaştım, dedim ki şu üstündeki bayrağı alalım. Kulağıma eğildiler bu şehit olan Mehmetçiğin kendi yanından ayırmadığı ve bununla şehit olduğu bayraktır dediler. İnanın o eski görünen bayrak benim nezdimde bayraklarında en güzeli, en kutsalı. Onun için bu bayrak ve silah üzerine yemin ettiniz. Türk Milleti zaten bunun için büyük, bunun için ulu, bunun içinde sarsılmaz bir millet olarak tüm dünya meydanlarına çıkmak durumundadır" diye konuştu.

Törene Vali Şahin'in yanı sıra Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı,  Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Yb. Tayfun Paşaoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.