banner388

Samsun'da Kent İçi Güvenli Ulaşım projesi sone erdi

Samsun'da Kent İçi Güvenli Ulaşım Samsun Valisi İbrahim Şahin'in katıldığı törenle sona erdi

Samsun'da Kent İçi Güvenli Ulaşım projesi sone erdi

Samsun'da Kent İçi Güvenli Ulaşım Samsun Valisi İbrahim Şahin'in katıldığı törenle sona erdi

10 Mayıs 2017 Çarşamba 18:20
Samsun'da Kent İçi Güvenli Ulaşım projesi sone erdi

Samsun haber - Samsun'da Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından Kent İçi Güvenli Ulaşım projesi hayata geçirildi. Tekkeköy ilçesi Hamzalı-Gölceğiz Cumhuriyet Ortaokulunda düzenlenen Samsun Vali İbrahim Şahin'in katıldığı törenle ise proje sona erdi.


Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Samsun Valiliğimiz öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu eğitim dönemi için yapmış olduğumuz 'Kent İçi Güvenli Ulaşım' projesinin kapanış törenini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle yaklaşık 20 bin öğrencimize ulaştık. Onlara kent içi toplu taşıma araçlarını nasıl kullanılması gerektiğini ve bu toplu taşıma araçlarda büyüklerimize ve engelli vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olmaları gerektiğini anlattık. İnşallah 2017-2018 eğitim–öğretim yılı içerisinde de benzer projelerle yine çocuklarımızın eğitim süreçlerine katkı vermeye çalışacağız."dedi.


Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen "Bu projeyi değerli kılan, projenin samimiyeti ve inandırıcılığıdır. En önemli yanlarından birisi de insana dokunan tarafının olmasıdır. Bir proje ölçülebilir ve sürdürebilir olmalıdır. Başlatmış olduğumuz bu proje doğrudan doğruya insanımıza, çocuğumuza, öğrencilerimize dokunan ve toplumsal hayatta bir yönlendirici görevi ifa etmesi açısından gerçekten orjinal anlamıyla bir projedir." diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi "Bu güzel projenin nihayetine geldik. Trafik Haftası içerisindeyiz. Trafik kazalarının önlenmesinde trafik kurallarına uymanın çok büyük etkisi var. Trafik eğitimi sadece insanın kendi sağlığını korumak için değil, trafiğe çıktığınızda başkasının da hayatını ilgilendiriyor olmasından dolayı çok önemlidir. Bu karşılıklı bir etkileşimi doğuruyor. Çocuklara trafik kurallarına uyun demiyorum. Çocuklar zaten kurallara uyuyor. Çocukların trafik kurallarına uyduğuna kalben inanıyorum. Sizden anne ve babalarınızı trafik kurallarına uyması konusunda uyarmanızı istiyorum. Çocuklar anne ve babanız araba sürerken emniyet kemerini takmadan trafiğe çıkmasına izin vermeyin. Eğer sizi dinlemeyip emniyet kemeri takmadan trafiğe çıkarlarsa sizde onlarla seyahat yapmayın ve arabadan inin. Kesinlikle emniyet kemerini bağlamadan yola çıkmıyoruz. 


Samsun Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımız 24 saat içerisinde bana her gün en az 10 tane trafik kazası haberi veriyor. Bu bizi çok yaralıyor. Niyedir bilmiyorum, Samsun'da çok fazla trafik kazası oluyor. O yüzden mutlaka trafik kurallarına uyacağız, uymayanları uyaracağız. Toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmeyi geliştirmemiz gerekiyor. Bireysel olarak ne kadar lüks araçlara sahip olursak olalım, oradaki hızımız her geçen gün azalıyor. İstanbul'da araçların hızı saatte 30-20 kilometre arasında değişiyor. Zaman, zaman daha da aşağılara düşebiliyor. Refah düzeyi arttıkça, insanlar zenginleştikçe daha fazla araç trafiğe giriyor.
 

Kentsel ulaşımla ilgili olarak hafif raylı sistem hattı Tekkeköy'e kadar ulaştı. İlerleyen zamanda Bafra ve Çarşamba'ya kadar da uzanacak. Böylece ilimizde toplu taşımanın kullanımı biraz daha artacak. Samsun hafif raylı sistem ile toplu taşıma imkanlarına son derece elverişli bir il. Başarılı olabilmeniz için derslerinize çok fazla çalışmanız gerekiyor. Buda da sosyal medyayı ve telefonu az kullanarak, televizyonu ise az izleyerek olur. Hepinizi yürekten kutluyorum. Derslerinizde başarılar diliyorum. Ben bu projenin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.