banner388

Samsun'da karantina kaçağı pazarda yakalandı

Samsun'da koronavirüs tedbirleri kapsamında evde karantinada olması gereken vatandaş pazarda uygulanan HES kodu uygulaması ile birlikte yakalandı.

Samsun'da karantina kaçağı pazarda yakalandı

Samsun'da koronavirüs tedbirleri kapsamında evde karantinada olması gereken vatandaş pazarda uygulanan HES kodu uygulaması ile birlikte yakalandı.

14 Kasım 2020 Cumartesi 15:36
Samsun'da karantina kaçağı pazarda yakalandı

Samsun İlkadım Belediyesi ilçe genelinde bulunan semt pazarlarında satış yapan esnafın Kovid-19 tedbirleri kapsamında Hayat Eve Sığar (HES) kodunu sorgulandıktan sonra pazar yerlerine girişlerine izin veriyor.

KARANTİNADA OLMASI GEREKEN VATANDAŞ TESPİT EDİLDİ

Özellikle ilçeye dışarıdan gelen pazarcı ve ilçede kurulan semt pazarı esnafına yönelik uygulamanın ilk gününde, pazarda satış yapmaya gelen takipli bir esnaf tespit edilerek karantina sürecini tamamlaması için evine gönderildi. Zabıta ekipleri, ilçede kurulan ve çevre yerleşim birimlerinden de çok sayıda vatandaşın alışverişe geldiği semt pazarlarında denetime erken saatlerde başladı. Denetimlerde hem esnaf hem alışveriş yapanlar maske ve fiziksel mesafe konularında uyarıldı. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarda, yoğunluğun yaşanmaya başlandığı saat 12.00'den sonra pazar yerine girmemeleri ve alışverişlerini daha erken saatlerde yapmaları konusunda bilgilendirildi. 85 yaşında olduğu belirlenen bir vatandaşın pazara girmesine ise izin verilmedi.

HERKES SORGULANIYOR

Son haftalarda vakalardaki artışa bağlı olarak önlemleri yoğunlaştırdıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda zabıta ekiplerimiz pazar yerlerimizde denetimlere başladı. Zabıtalarımız esnafımıza bu konu ile ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıyor ve HES kodu sorgulamalarını tek tek yapıyor. Kodu göstermeyen ya da durumu riskli çıkanların, pazar yerlerinde satış yapmasına izin verilmiyor” dedi.
Pazar esnafı da HES Kodu uygulamasını doğru bulduklarını ve salgınla mücadele için tedbirlere herkes tarafından uyulmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KENAN GÜLÇİÇEK 2020-11-14 20:52:37

ÇOk güzel bir uygulama. İlkadım Belediyesi'ni kutluyorum. Önce sağlık.

Avatar
Seren 2020-11-15 00:23:12

Hes kodu da bir yere kadar doktora girmemişse adam nerden bilinecek

Avatar
Eslem 2020-11-15 05:34:56

Siz gelin birde Bafra yı görün karantina kaçağını bilmiyorum ama ne esnafta maske var ne gençlerde yolda sigara içerek yürüyenler rezillik denetim yok mu vardır heralde

Avatar
Vatandas 2020-11-15 07:24:07

Gercekten bu gibi sahislarda beyin kalmadi galiba

Avatar
Gökhan ZORAL 2020-11-20 23:52:13

85 yaşındaki kişiye pazara girmesine izin verilmemiş hangi yetki ile ey görevli kişi, o kişinin isteklerini sen alacaksın.o vatandaşa vereceksin Kusura bakmayın görevliler lakin İşi iyice azıttınız