banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Karadeniz fıkrası gibi trafik cezası

Samsun’da start-stop özellikli arabası trafik ışıklarında stop eden bir vatandaşa fahri trafik müfettişi tarafından ceza kesildi. Sürücü kendisine kesilen 196 liralık cezaya itiraz etti.

banner269

Samsun'da Karadeniz fıkrası gibi trafik cezası

Samsun’da start-stop özellikli arabası trafik ışıklarında stop eden bir vatandaşa fahri trafik müfettişi tarafından ceza kesildi. Sürücü kendisine kesilen 196 liralık cezaya itiraz etti.

28 Kasım 2022 Pazartesi 14:49

Karadeniz’de fıkralara konu olacak bir trafik cezası meydana geldi. İlkadım ilçesinde pazarlamacı olarak çalışan Ersel Sezgin (30), kiraladığı araç ile kırmızı ışıkta bekledi. O sırada otomobilin start-stop özelliği devreye girince araç stop etti. Bu sırada çevrede olan bir fahri trafik müfettişi Ersel Sezgin’e, “Kavşakta aracın motorunu durdurmak” suçundan trafik cezası yazdı. Ceza yediğini eve gelen tutanak ile öğrenen Sezgin, cezayı ödeyip karara itiraz etti.

"CEZA NEDENİNİ GÖRÜNCE GÜLDÜM"

Cezayı ödemeye gittiğinde yetkililerin de kendisine güldüğünü ifade eden Ersel Sezgin, “Aracımla kavşakta ışıkların orada durdum. Arabamda start-stop özelliği olduğu için de ışıklarda durunca araç otomatik olarak stop etti. Stop ettiğinde tekrar çalıştığı için benim arkamdan evime trafik cezası geliyor. O yüzden şu anda şaşkınlık içerisindeyim. İlk önce öğrendiğimde güldüm ve emniyet memurlarına söylediğimde onlar da aynı tepkiyi verdiler. Trafik cezasının iptali için adliyeye gidip şikayetçi oldum. Toplam 196 lira ceza kestiler ama erken ödeme olduğu için 149 lira ile ceza ücretini ödemiş oldum” dedi.

"KAVŞAKTA MOTOR STOP ETTİĞİ İÇİN CEZA YEMİŞİM"

Aracın özelliği nedeniyle ceza yediğinin altını çizen Sezgin, “Ceza maddesinde ‘kavşakta motoru durdurmak’ yazıyor. Hiçbir şey sormadan direkt evime ceza gönderilmiş. Aracın yakıtı da bitmiş olabilir, bozulmuş da olabilir. Bunun için ceza yazılmasının çok saçma olduğunu söyleyenler oldu. Sürekli kullandığım bir kavşak ve benden başka bir sürü araba vardı. Arkamdan gelen tek bir ceza var başka da bir şey yok. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Bu şekilde haksız yere yazılan birçok ceza var. Etrafımdan da aynı şekilde bunun gibi birçok hatalı ceza olayları duyuyorum. Milyonlarca kişide olduğu gibi benim arabamda da start-stop özelliği var ve bundan dolayı ceza yemek sadece komik geliyor. Sadece gereğinin yapılmasını, haksız cezaların uygulanmamasını istiyoruz” diye konuştu.

Ersel Sezgin, kendisine yazılan cezanın iptal edilmesi için Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yaptı.

Son Güncelleme: 28.11.2022 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tornaci Ahmet 2022-11-29 08:36:07

Ulan düşün milletin yakasından akilsiz kavşaklara yapıldı 15 dakikada gittiğim Atakuma yrim saatten önce gittiğim yok bulvarda çınar marketin önündeki kavşağı kullanicam tam hinduluk işi olmuş yayalar perişan nereden geçeceği belli değil cuma günü para toplayında yaya geçidi çizgilerini yapın oraya gelince para bitti baruthane yolu kaç km de hız koridoru yapıyorsunuz zaten milletin cebinde fil hortumu birde bu cezalar yakittan aldığınız yetmiyor herhalde kabus başladı ne buya yüzde yuzyirmi artışlar çözümü kominizim ilan edin tamam olsun şu gündemden düşürmediğiniz referandumu idam ve mülteci konusunda yapın herkes boyunun ölçüsünü alsın

Avatar
nasıl 2022-11-28 16:22:21

böyle bir ceza mı olur uzun süre yanan ışıklarda yakıt tasarrufu için bende stop ediyorum motoru, bundan normal ne olabilir, bunun cezası mı olur, gerekçesi ne.

Avatar
Ceditli 2022-11-28 17:27:30

Tansiyon hastası85 yaşındaki babamı sabah saat6buçuk 4lüleri yakmışım sigortanın aciline yetiştirecek arkamdan kırmızı ışık cezası geldi.sen kimsin de bilip bilmeden ceza yaziyon.gel o zaman peşimden nere gittiğime bak.fahri müfettiş neymis ya.Allah sorsun hesabıni

Misafir Avatar
tornacıahmet 2022-11-29 19:27:27 @Ceditli

arkadaşım o saatte acile giriş yaptığına dair imzalı kağıt al beyan et ceza iptal olur aynısını biz yaptık mahkeme iptal etti orduda

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Tahir 2022-11-29 13:47:24 @Ceditli

"Ceditli" süresi geçmediyse mutlaka itiraz edin. belgelerinizi sunarak olayı açıklayarak itiraz ederseniz ceza iptal edilecektir. birçok örneği var. geçmiş olsun.

Beğenmedim! (1)
Avatar
osman 2022-11-28 19:05:59

bu fahri trafik müfettişlerini kim denetliyor.foto yok kağıt yok.yaz cezayı gönder iyi vAllaha.

Avatar
kerami 2022-11-28 17:31:52

fahri müfettişler hiçbir delil olmadan canları sıkıldıkca ceza yazıp egolarını tatmin ediyorlar. bununla ilgili yaptırım olmalı

Avatar
Atsız 2022-11-28 20:13:56

Fahrî trafik müfettişi uygulaması son bulsun. Geçenlerde bir tanesi bana ceza kesti. Park yasağı olmayan yere park ettim diye!

Avatar
Ergin 2022-11-28 15:08:29

Buda devletin ayıbı böyle öküzleri vatandaşın başına musallat ediyor adamın kendiden haber yok

Avatar
kural 2022-11-30 08:32:24

fahri müfettiş (ne demekse) önce trafik dersi verip kuralları öğretmeli, aslında böyle bir uygulamaya gerek yok ve saçmalık