banner388

Samsun'da Kanser Vurgusu

Samsun'da su faturalarının altına kanserde erken tanının önemi ifade eden uyarılara yer verildi.

Samsun'da Kanser Vurgusu

Samsun'da su faturalarının altına kanserde erken tanının önemi ifade eden uyarılara yer verildi.

01 Şubat 2017 Çarşamba 11:45
Samsun'da Kanser Vurgusu
Samsun Haber- Samsun'da su faturalarının altına kanserde erken tanının önemi ifade eden uyarılara yer verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen su faturalarında artık kentteki 4 Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin logosu, telefon numarası ile 'Kanserden korkma, geç kalmaktan kork' sloganı yer almaya başladı.  


Her Yönden Zor Bir Hastalık

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde geçen ay itibariyle SASKİ tarafından ve işyerlerine gönderilen su faturalarının üzerinde artık kentteki 4 Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin (KETEM) logosu, telefon numarası ile 'Kanserden korkma, geç kalmaktan kork' sloganı yer almaya başladı. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, kanserin, beraberinde taşıdığı fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra sosyal, maddi ve manevi yönleri ile mücadelesi zor hastalık olduğunu söyledi. Kasapoğlu, şöyle dedi:

"Kanser konusunda en önemli kontrol stratejisinin korunma ve erken teşhis olduğu bilinen bir gerçektir. Bu anlamda erken teşhis, dolayısıyla erken tedavi imkanı sağlanabilmesi açısından kanser taramaları büyük önem kazanmaktadır. Ülkemizde ücretsiz olarak taraması yapılan 3 kanser türü olan rahim ağzı, meme ve kalın bağırsak kanseri taramalarından tüm halkımızın haberdar olması ve katılımın sağlanması için Samsun Büyükşehir Belediyesi de katkıda bulunmuş ve su faturalarında ilimizdeki 4 KETEM'le ilgili iletişim bilgilerine yer vermiştir. Halkımızın sağlığına olan duyarlılığından dolayı başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a ve bu konuda çok emek harcayan SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu’na Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak teşekkür etmeyi bir borç biliriz. Kanserden korkma, geç kalmaktan kork sloganımızla tüm halkımızı kanser taramalarını yaptırmak üzere KETEM’lerimize bekliyoruz." 
Son Güncelleme: 01.02.2017 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.