banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da kan bağışında Türkiye rekoru

Samsun Baruthane Ortaokulu'nda öğrencilerin davetleri ile okula gelen bağışçılardan toplanan 1549 ünite kan ile Türkiye rekoru kırılmış oldu. 

banner269

Samsun'da kan bağışında Türkiye rekoru

Samsun Baruthane Ortaokulu'nda öğrencilerin davetleri ile okula gelen bağışçılardan toplanan 1549 ünite kan ile Türkiye rekoru kırılmış oldu. 

12 Kasım 2019 Salı 17:36

Samsun Baruthane Ortaokulu'nun başlattığı kampanya ile Türkiye rekoru kırıldı. Samsun Baruthane Ortaokulu öğrencilerinin davetiyle kan bağışı yapmak üzere okula gelen bağışçılardan 1549 ünite kan toplanarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bir günde en çok kan bağışı toplanan okul olmuş oldu. 

MÜDÜR YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR 

Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 81'inci yılında saygıyla minnetle andıklarını söyledi.

Baruthane Ortaokulunda öğrencilerin anlamlı bir kampanya hazırladıklarını belirten Yıldırım, okul müdürüne, canla, başla, gayretle, sorumluluk bilinciyle çalışan öğrencilere ve okul idaresine göstermiş oldukları gayretten ötürü teşekkür etti.

BARUTHANE ORTAOKULU'NDAN MÜTHİŞ REKOR

Baruthane Ortaokulu Müdürü Süleyman Çiftli de okul olarak kan bağışında birinci yıl Karadeniz, geçen yıl da 905 ünite kan bağışıyla Türkiye rekoru kırdıklarını hatırlattı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, öğrencilere iyilik yapmak, yardımlaşmak ve empati duygusunu oluşturmak amacıyla Baruthane Ortaokulu bahçesinde kan bağışı etkinliği düzenlendi. Etkinlik sonunda bin 549 ünite kan toplandığı açıklandı.

Samsun Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Serdar Bayram koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte üç kan bağışı otobüsü, bir tır, iki platform, yedi çadır ve üç sınıfta 10 doktor, 38 hemşire, 16 destek personel, üç koordinatör ve 30 Kızılay üniversite gönüllüsü görev aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2019-11-13 09:29:59

Güzel bir etkinlik ama Samsun'daki okullarda bunun son iki yıldır bir skor haline döküldüğünü görüyorum.