banner388

Samsun'da kan bağışına koştular

Samsun'da kan stoğunda yaşanan sorunun önüne geçilmesi adına vatandaşlar iftarlarını açtıktan sonra kan bağışı yapmaya gittiler. 

Samsun'da kan bağışına koştular

Samsun'da kan stoğunda yaşanan sorunun önüne geçilmesi adına vatandaşlar iftarlarını açtıktan sonra kan bağışı yapmaya gittiler. 

15 Mayıs 2020 Cuma 08:45
Samsun'da kan bağışına koştular

Samsun’da ‘İyilik kanımızda var’ sloganıyla Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi, Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu iş birliğinde kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

47 ÜNİTE KAN ALINDI

İmam hatip okul öğretmenleri, velileri, mezunlarını ve gönüllüleri kapsayan 4 günlük kampanyanın ilk gününde Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bulunan Kızılay bağış aracına başvuran vatandaşlardan 18.00 – 24.00 saatleri arasında toplam 47 ünite kan alındı.

TÜM VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUZ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Kızılay Genel Başkanlığı arasında yapılan anlaşma gereği tüm Türkiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendiğini ifade eden Kızılay Doktoru Dursun Bektaş, “Korona virüs salgını ve ramazan dolayısıyla Kızılay’ın kan stokunda azalmalar yaşandı. Bu bağlamda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyalarına büyük bir talep var. Duyarlı vatandaşlarımız iftar sonrasında bağış aracımıza gelerek kan bağışında bulundular. Kan stoklarının daha da artması için tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

VİRÜSE KARŞI TEDBİRLER ALINIYOR

Korona virüs salgını nedeniyle kan bağışında bulunmakta endişe duyan vatandaşların rahatlıkla bağışta bulunmaya davet eden Dr. Dursun Bektaş, “İnsanlarımızın salgından ötürü hijyenik anlamda endişeleri var. Kızılay ekibi olarak tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımız hijyen konusunda rahat olsunlar. Bağış aracımıza gelenler gönül rahatlığıyla kan bağışında bulunabilirler” ifadelerini kullandı.

Kızılay kan stokunda yaşanan düşüşün bu kampanya sonrasında eskisinden daha iyi seviyelere ulaşacağı öngörülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin Taşcıoğlu 2020-05-16 01:22:36

ilk gun sadece 47 kişi
onlarda okuldaki ogretmenlerdir.
ne buyuk yoğunluk.
siz vergiden kacinmak isteyen yalcilarai yaltaklık yapın sonrada vatandastan kan bekleyin.