banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Kan Bağışına Büyük İlgi

Türk Kızılayı tarafından Samsun’da başlatılan kan kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

banner269

Samsun'da Kan Bağışına Büyük İlgi

Türk Kızılayı tarafından Samsun’da başlatılan kan kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

25 Ocak 2017 Çarşamba 18:00
Samsun'da Kan Bağışına Büyük İlgi
Samsun Haber- Türk Kızılayı tarafından Samsun’da başlatılan kan kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanyaya Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ünsal Ağaoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hedef Sayı 555

Kampanya öncesi Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Yaklaşık 1 haftadır kan bağışı ile ilgili hem sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyoruz hem de Samsunspor’un Cuma günü elim trafik kazası yıl dönümü dolayısıyla yaptıkları çalışma sonrası bu meydana gelip kan bağışı yapmaları konusunda çağrılar yapıyoruz. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın kan bağışı konusunda yaptığı uyarı bizi harekete geçirdi. Bazı illerde kan bağışı yapıldı. Bazı illerde biraz daha hızlandı ama Samsun kan bağışında Türkiye ortalamalarının çok üzerinde. Burada bir kan merkezimiz var ve ilçeleri de kapsıyor. Dolayısıyla çok sağlıklı bir çalışma şehrimizde yürüyor.

Biz biraz Samsun’un plakasını dikkate alarak aynı anda 55 kişi kan versin ve 555’i bugün itibariyle tamamlayalım diye kamu kurum ve kuruluşlardaki çalışma arkadaşlarımızı bu projeye dahil olması için yazı ile davet ettik. Şu anda kan veren 70 kişiyi geçti ve biz de aynı anda 55 kişi kan vereceğiz ve bu inşallah akşama kadar, 555’i bulana kadar devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından başta Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ünsal Ağaoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok başta olmak üzere 55 kamu kurum ve kuruluş personeli aynı anda kan bağışında bulundu.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.