banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da kahreden olay! Abla-kardeş koronaya yenik düştü

Samsun'da korona virüse yakalanıp yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren abla-kardeş, 15 dakika arayla vefat etti.

banner269

Samsun'da kahreden olay! Abla-kardeş koronaya yenik düştü

Samsun'da korona virüse yakalanıp yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren abla-kardeş, 15 dakika arayla vefat etti.

20 Ekim 2021 Çarşamba 16:08
Samsun'da kahreden olay! Abla-kardeş koronaya yenik düştü

Çarşamba İlçe Devlet Hastanesinde çalışan Laboratuvar Teknikeri Elif Aydın Yamak (36) ve hastane kantininde çalışan İlknur Ünal (43), yaklaşık 1 buçuk ay önce rahatsızlıkları nedeniyle yaptıkları test sonucunda korona virüse yakalandıklarını öğrendiler. Tedavi sürecinin devam ettiği Elif ve İlknur kardeşlerin durumlarının ağırlaşması sonrası yoğun bakıma alındılar. Yoğun bakımda yaklaşık 50 gün yaşam mücadelesi veren İlknur Ünal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ablası ile aynı yoğun bakımda bulunan kardeşi Elif Aydın Yamak ise ablasının vefat haberi üzerine geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hayatlarını kaybeden İlknur Ünal ve Elif Aydın Yamak, Çarşamba ilçesi Sefalı Mezarlığındaki aile kabristanlığına yan yana defnedildiler.

İki kardeşin kahreden ölümünün kendileri için çok ağır bir durum olduğunu söyleyen aile yakını Kemal Ünal, “İki kardeş 45-50 gün önce hastalığa yakalanmışlardı. Hastalığın sonucunda önceki gün vefat haberlerini aldık. İlk önce İlknur’un vefat ettiğini duyduk. İkisi de yoğun bakımdaydı. İlknur rahatsızlanınca, Elif yeğenimiz de onun durumunu duyuyor ve kalp krizi geçiriyor. İkisi de kısa süre arayla vefat etmiş. Bu korona virüs illetinden bir an önce kurtulmayı istiyoruz. Nihayetinde bütün vatandaşlarımız, bizler aşılanıp kendimizi koruma altına almalıyız. Ben öyle düşünüyorum. İki doz aşımızı olduk. Üçüncüyü de zamanı gelince olacağız” diyerek vatandaşların korona virüs salgınına karşı aşı olmalarının gerekliliğinden bahsetti.

GERİDE 4 ÇOCUK BIRAKTI

İlknur Ünal’ın kayınvalidesi olan Keriman Ünal ise “Virüs maalesef dünyayı kasıp kavurdu. Gelinim 48 gün yoğun bakımda kaldı. Ben onu göremedim. 4 çocuk bıraktı geride. Büyük acı yaşadık. İnsanlar aşılarını olsunlar. Bu hastalığı çok alaya alan gençler var. Yalan diyenler var. Gerçek, gerçek, gerçek. Ölüm kadar gerçek bu hastalık. Yüzyıllardır yaşanan tüm salgın hastalıkların aşıları bulundu. Çiçek aşısı bulundu, bertaraf oldu. Kuduz aşısı bulundu, bertaraf oldu. Peki neden bu aşıya inanmıyorlar? Tüm bilim adamları açıklıyor. Aşılara inanmalıyız. Aşı öldürmüyor, hastalık öldürüyor, virüs öldürüyor” diyerek acısını dile getirdi.

Kardeşlerin yan yana olan mezarlarını ziyaret eden yakınları onlara dua ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamil 2021-10-21 13:33:09

Soru çok basit, peki, birisi hastane personeli, diğeri kantincisi bu iki kardeş aşılarını olmadılar da mı vefat ettiler? Aşı olmadan ölenler haber değeri taşıyor da, olup da ölenler haber değeri taşımıyor mu?

Avatar
Yakup 2021-10-20 20:47:04

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşAllah. Allah ailesine ve sevenlerine sabır versin.

Avatar
Fatih 2021-10-21 15:23:57

Abla ve Kardeşi Allah da Rahmet Eylesin Mekanı Cennet olsun. Çok Önemli Soru var. Rahmetli Abla ve Kardeşi 1. Ve 2 Aşı oluşmuşlar. Cevap Sonuç olarak Türk Bilimler Adamlar Boş Boşa Konuşmuyor.2 veya 3 Dozu Aşı olur. Ve Maske ve 1.5 Metre Sosyal Mesafesi olur. Tekrar olarak Aşı başka Çaresi Yok.