banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da kadın itfaiyeciler erkeklere taş çıkartıyor

Samsun'da staj yapan kadın itfaiyeciler nefes kesen bir tatbikata imza attı.

banner269

Samsun'da kadın itfaiyeciler erkeklere taş çıkartıyor

Samsun'da staj yapan kadın itfaiyeciler nefes kesen bir tatbikata imza attı.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 11:20
Samsun'da kadın itfaiyeciler erkeklere taş çıkartıyor

Samsun haber - Samsun'da 3 kadın öğrenci itfaiyeci olmak için Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında staj yapıyor. Staja başlayalı 10 gün olan kadın öğrenciler erkek itfaiyecilere taş çıkartıyor. Kadın stajyerlere ilk olarak yangına ilk müdahale ve kurtarma operasyonları eğitimi veriliyor.

Sahada başarılı bir eğitim süreci tamamlayan kadın stajyerler eğitmenleri eşliğinde yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı düzenledi. Stajyerlerin yaptığı tatbikat adeta nefes kesti.


Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Mehmet Aşıkoğlu yaptığı açıklamada “Bu dönem içerisinde arkadaşlarımız en iyi mesleklerden birini seçtiler. Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Onlar için burada olmak büyük bir avantaj. Çünkü burada aldıkları eğitimle, itfaiyenin bütün yapısal özelliklerini, müdahale şekillerini ve bir itfaiyecinin nasıl olması gerektiği eğitimlerini temelden alarak hem pratik hem de olaylara müdahale şeklini burada öğreniyorlar. Türkiye geneline baktığımızda kadın itfaiyeci sayısı oldukça az. Benim bu mesleği seçen kadın arkadaşlarımıza tavsiyem şudur: Gerçek anlamda bir mesleğe sahip olmak istiyorlarsa bu bölümü seçsinler” dedi.

Kadın itfaiyeci adayları ise bu mesleğin bir erkek mesleği olmadığını ve kendilerinin de yapabileceğini söyleyerek “Bu mesleği içine girdikçe çok sevmeye başladık. Zevkli bir iş. Aldığımız eğitimler bazen bizleri zorluyor ancak bir erkek bunu yapabiliyorsa biz de yaparız” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.