banner388

Samsun'da ittifak çatırdıyor!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Samsun'daki ilçe belediyeleri için anlaşmazlık devam ediyor. Daha önce AK Parti ve MHP arasında yaşanan kriz, bu kez de İYİ Parti ve CHP arasında gündeme geldi. 

Samsun'da ittifak çatırdıyor!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Samsun'daki ilçe belediyeleri için anlaşmazlık devam ediyor. Daha önce AK Parti ve MHP arasında yaşanan kriz, bu kez de İYİ Parti ve CHP arasında gündeme geldi. 

09 Ocak 2019 Çarşamba 13:16
Samsun'da ittifak çatırdıyor!

İYİ Parti, CHP'nin daha önce açıkladığı Yakakent Belediye Başkan adaylığı için Kadir Güntay ismini açıkladı. İYİ Parti'nin bu hamlesi Millet İttifakı çatırdıyor mu sorularını akıllara getirdi.

İYİ PARTİ “İDDİALIYIZ” DİYOR

31 Mart yerel seçimleri öncesinde ittifak kararı alan İYİ Parti ve CHP'de yaşanan adaylık krizi büyüyor. İYİ Parti, Yakakent Belediye Başkan adayı olarak Kadir Güntay'ı açıkladı. Ancak daha önce CHP, Yakakent Belediye Başkan adaylığı için Ramazan Şensoy ismini açıklamıştı. İki parti arasındaki ittifak çalışmaları devam ederken İYİ Parti'nin sürpriz bir şekilde Kadir Güntay ismini açıklaması şaşkınlık yarattı. İYİ Parti Samsun İl Binasında gerçekleşen basın toplantısında ismi açıklanan Kadir Güntay, Yakakent'i kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

İTTİFAK İLÇELERİ BÖLÜŞEMİYOR

Hedef Halk Gazetesi’nin haberine göre İYİ Parti’nin ayrıca İlkadım, Tekkeköy ve Atakum’da da aday çıkarma hazırlığında olduğu öne sürüldü. Daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ortak hareket edeceklerini açıklayan CHP ve İYİ Parti'nin ilçelerde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. İYİ Parti ve CHP üç ilçede anlaşamadığı ve iki partinin de ilçelerde kendi adaylarıyla seçime gireceği iddia edildi. 

GENEL MERKEZE BİLDİRİLDİ

CHP’nin kendi başına hareket ettiğini genel merkeze ileten İYİ Parti yetkilileri Atakum, Tekkeköy ve İlkadım’dan aday çıkaracaklarını İYİ Parti Genel Merkezi’ne ilettiği söyleniyor.

CHP’nin İYİ Parti heyetine danışmadan Tekkeköy Belediye Başkan adayı olarak Tansu Çıkış’ı açıklamasının ardından kiriz derinleşti. Bazı CHP’lilerin de Atakum’da CHP’nin çıkaracağı adayın İYİ Parti tarafından destekleneceğini bazı medya organlarında açıklamasından sonra İYİ Parti Atakum teşkilatı il yönetimine, “Atakum’a bizim çatımız altında girilsin” dediği öğrenildi.

ATAKUM’DA DA SIKINTI VAR

İYİ Parti Atakum İlçe Başkan Vekili Karaca da CHP’nin adayının destekleneceği haberlerine tepki göstererek şunları söyledi: “Atakum’da İYİ Parti olarak güçlüyüz. Atakum’da seçime bizim çatımız altında girmeliyiz. Aday çıkarma hazırlığındayız. Biz CHP ile bir işbirliği yapıyoruz. Ancak duyumlarımız CHP’li yetkililerin burada aday çıkaracağı ve bizim destekleyeceğimiz söyleniyor. Ben de il başkanlığımıza durumu arz ettim. Burada belediyeyi kazanabilmek için ittifak olacak ise bizim adayımız ile başarılı oluruz. Burada İYİ Parti’ye büyük ilgi ve alaka var dedim” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elli5 2019-01-09 13:26:04

bence chp atakum Yakakent Alaçamı

Avatar
Ahmed Arif 2019-01-09 17:05:39

Ha isktir oradan gebeş. Son seçimde CHP almış %28 oy İP almış %15 oy. Nasıl güçlüsün denyo?

Misafir Avatar
ssss 2019-01-09 23:14:04 @Ahmed Arif

fazla sesin çıkmasın.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Atakumlu 2019-01-09 21:54:53

Atakum da iyi parti kazanamaz. Boşuna oyları bölmeyin. Yüzde 10 bile oy alamazsınız

Avatar
İLKADIM ESNAF 2019-01-09 19:24:48

İLKADIM CHP OLSUN... BAŞKA YOLU YOK...İYİ PARTİ OLUR AMA .. ANLAŞAM ŞART.. YOKSA HER KEZ AK PARTİYE OY VERİR. YANLIŞ YAPMAYIN

Avatar
SEÇMEN 2019-01-10 08:01:40

MİLLET İTTİFAKI ANLAŞMA YAPMAK ZORUNDA , ŞUNA TÜRKİYE GENEL,İNDE SAMSUN YÜZDE 30 KARARSIZ SEÇMEN VAR. YÜZDE 15,20 AK PARTİYE OY VERMİŞ ŞUNA VERMEYECEM DİYEN ÇOK. YANİ ŞUNA SEÇMEN BAZINDA YÜZDE 50 ,YÜZDE 50. AK PARTİNİN OYLARI DÜŞMEKTE.. İL MERKEZLER,İNDE AK PARTİNİN OYLARINDA YÜZDE 25 DÜŞÜŞ VAR. KIRSALDA DÜŞÜŞ OLACAK. SAMSUN İLKADIM ATAKUM HAVZA CHP. BÜYÜK ŞEHİR KAVAK LADİK , VEZİRKÖPLÜ ÇARŞAMBA İYİ PARTİ OLSUN.. ANLAŞMA ŞART .

Avatar
Salih Koçak 2019-01-10 00:33:33

CHP'nin samsunda kac ilcesi var ?

Avatar
Yasin Bulut 2019-01-10 00:34:38

Akahpe hirsiz papa cocuklari almasinda kim alirsa alsin

Avatar
Ahmed Arif 2019-01-10 11:01:09

sssss. Sen mi susturacan?