banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da İşletmelere 53 bin 721 TL Ceza

Samsun’un İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, tatlı ile şekerleme üretimi yapmakta olan 4 işletmeye 'hijyenik koşullara aykırı olmak ve olumsuz numune sonucunda' toplamda 53 bin 721 TL para cezası verildi.

banner269

Samsun'da İşletmelere 53 bin 721 TL Ceza

Samsun’un İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, tatlı ile şekerleme üretimi yapmakta olan 4 işletmeye 'hijyenik koşullara aykırı olmak ve olumsuz numune sonucunda' toplamda 53 bin 721 TL para cezası verildi.

19 Ağustos 2016 Cuma 10:59
Samsun'da İşletmelere 53 bin 721 TL Ceza

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yaklaşmakta olan Kurban Bayramının hemen öncesinde tüketimi çok artan tatlı ve şekerlemelerle ilgili çok önemli uyarı yaptı. Vatandaşlar tatlı ve şekerlemeleri alırken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kayıtlı olan üretici firmalara ait, son tüketimi geçmemiş, uygun şekillerde ve koşullar muhafaza edilmiş, ambalajları bozulmamış olan ürünler olmasına dikkat etmeleri gerekir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Nail Kırmacı yapmış olduğu açıklamalarda, bazı şekerlemelerin vb. ürünlerede tatlı bir tat vermesi ve enerjisini azaltması amacı ile tatlandırıcıların kullanılmış olduğunu, aynı zamanda da tatlandırıcıların günlük yaşamda kullanmış olduğumuz şekerlerin yerini almaları için üretilen aynı orandaki şekerlerden daha tatlı ve daha az enerji içermekte olan kimyasal ürünler olduğunu belirtti. Kırmacı, “Tatlandırıcılar sorbitol, mannitol, asesülfam-K, aspartam, siklamatlar, izomaltlar, sakkarinler, sukraloz, taumatin, neohesperidin DC, steviol glikozitler, neotam ve bunun gibi tatlandırıcılardan oluşmaktadır. Söz konusu olan bu tatlandırıcıların gıdalarda kullanılması Türk Gıda Kodeksinin Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği tarafından belirtilmiş olan kullanım dozunda olması gerekmektedir” dedi. 


‘‘ TOPLAMDA 53 BİN 721 TL PARA CEZASI ’’

Yaklaşmakta olan Kurban Bayramının hemen öncesinde tatlı, şekerleme ürünleri üreten ve aynı zamanda satan işletmecilerin teknik ve hijyenik açılardan uygunluğunu, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olan ürünleri üretip üretmedikleri gerektiği zaman numune alarak kontrollerini sağlamış olduklarını belirten Kırmacı, “Bu kapsama dahil pastacılık, tatlı ile şekerleme ürünleri üretmekte olan işletmelerde 2016 yılında toplamda 499 tane denetim gerçekleştirilerek, 28 tane de numune alınmış olup, numunelerin 2 tanesinin ilgili laboratuvarlarda yapılmış olan analizleri sonucunda Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olmadığı tespit edildi. 4 adet işletmeye hijyenik koşullara aykırı olamak ve olumsuz numune sonucunda toplamda 53 bin 721 TL para cezası uygulandı” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 19.08.2016 11:27
Anahtar Kelimeler:
TarımGıdaKurban Bayramı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.