banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da İşçiler yürüdü , onlar çalıştı

Samsunda sendikalar yürüyüşteyken bazı simitçi ve inşaat işçileri çalışmaya devam ettiler.

banner269

Samsun'da İşçiler yürüdü , onlar çalıştı

Samsunda sendikalar yürüyüşteyken bazı simitçi ve inşaat işçileri çalışmaya devam ettiler.

01 Mayıs 2019 Çarşamba 21:08
Samsun'da İşçiler yürüdü , onlar çalıştı

Samsun'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla DİSK, KESK, TTB ve Türk-İş yürüyüş yaptı. İlkadım ilçesi İstasyın Mahallesi mevkiinde toplanan kalabalık grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüş yapıldığı sırada ise simitçiler ve inşaat işçileri grupla birleşerek yürümek yerine evlerine ekmek götürebilmek adına çalışmaya devam ettiler.İnşaat işçisi olarak çalışan Davut Sünnetçi, ekmek parasını kazanmak için çalışmaya mecbur olduğundan , ailesini geçindirmek için çalıştığından bahsetti.

İnşaatlarda çalışan başka bir işçi olan Ramazan Alim ise 1 Mayıs da bile ailesinin karnını doyurabilmek adına yürüyüşe katılmak yerine çalışması gerektiğini söyledi.Sürekli mücadele içerisinde olduklarını belirten Alim "Çoluk çocuğumuz aç. Yeri geliyor kuru ekmek yiyoruz. Hani kimse sahip çıkmıyor bize" diye konuştu. 

Sendikalar Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak 
yürüyüşlerini sonlandırdı.


 

Son Güncelleme: 02.05.2019 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsçi 2019-05-01 22:37:11

Tüm kamu ve sendikalı çalışanlar bu neyin yürüyüşü caddelerde dükkanlar hep açık AVM açık fabrikalar inşaatlar faal insanlar madem işçiyi düşünüyor kimse AVM AVM gezmesin gerçek manada hayatı durdursunlarda hic olmaz sa emekçi 1 gün dahi stresten uzak gürültüsüz bir gün gecirsin umarım birgün bu sömürü biter

Avatar
Ozkan 2019-05-01 21:53:52

Kimse kuru ekmek yemiyo.patates kızart cay demle balin olmalı..herkes gobekli

Avatar
YANKI 2019-05-02 11:16:12

Kamu işçilerinin maaşları ile özel sektörde çalışan işçi maaşları arasındaki fark bir hayli fazla.Mademki Aynı yürüyüşte saf tutacağız bizim karımız ne olacak.Onlar devlete karşı yürüye bilirler,bizler patrona karşı nasıl yürüyeceğiz ? Çarpık çurpuk işler bu işler.Benim hakkımı hiç bir sendika savunamaz zihniyet değişmedikçe.Ya herkez kamulu yada herkez özel sektör olmadan denge sağlanamaz.Yada özeldeki maaş politikasını DEVLET eğerki varsa! yaptırım ile uygulatacak.

Avatar
55 2019-05-02 14:31:03

işçi bayramınında çalışan emekçiler yürüyüş alanlara alınmadı kıyıdan köşeden ekmek parası almaya çalıştılar polis ve zabıta izin vermedi