banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da iş arayanlar dikkat! Büyükşehir Belediyesi 124 personel alacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (SASKİ) toplam 194 memur statüsünde personelin alınacağını duyurdu.

banner269

Samsun'da iş arayanlar dikkat! Büyükşehir Belediyesi 124 personel alacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (SASKİ) toplam 194 memur statüsünde personelin alınacağını duyurdu.

08 Ocak 2020 Çarşamba 17:22
Samsun'da iş arayanlar dikkat!  Büyükşehir Belediyesi 124 personel alacak

Başkan Demir, 2020 yılının ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda KPSS ile 194 personel alınmı yapılacağını duyurdu. Öte yandan toplantıda  32 gündem, 1 de gündem dışı olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü. Maddelerin tamamı oy birliği ile görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

İHTİYAÇ DUYULAN ALANLARDA İLAN AÇILACAK 


Demir Belediyenin uzun süredir KPSS ile personel almadığına dikkat çekerek, “Samsun Büyükşehir Belediyesine 124 teknik ağırlıklı devlet memuru statüsünde personel alacağız. Şu anda da komisyona havale ediyoruz. 1 hafta 10 gün içerisinde de bakanlığa yazı göndereceğiz. SASKİ’ye de 70 civarında yine KPSS’den ilana çıkıp personel alacağız. 2020 yılında ve sonrasında birçok projeye başlayacağız. Dolayısıyla birçok alanda personele ihtiyacımız olacak. Uzun süredir KPSS’den belediyemize personel alınmamış. Bunu çok önemsiyoruz. Ben bakanlık yaptığım dönemde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne bin 200 KPSS’den personel almıştım. O genç beyinler, yeni bir vizyonla tam bir idealist bir kadro oluşuyor. Gençlerimiz bu konuda çok iyi yetişiyorlar. Şu anda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kendi alanında dünyada açık ara en iyi kuruluşudur. İnşallah genç kadroyu belediyemize kattığımızda Türkiye’de büyükşehirler arasında daha da öne geçmemek için hiçbir nedenimiz yok. Hedefimiz bu yönde. Mimar, mühendis, bilişim, elektrik-elektronik, kamu yönetimi, işletme, iktisat, sosyolog ve veteriner gibi hemen hemen ihtiyaç duyduğumuz her alanda ilana çıkacağız. İlana çıktığınız sayının bir üstünde mülakatla alıyorsunuz. Burada yeteneklerine ve bize yarın ne katabileceklerine bakacağız. İlçe belediyelerimizin de bu tür ihtiyaçları varsa KPSS’den almasını öneriyorum. Bu genç arkadaşlarımızın belediyemizin gücüne güç katacağını düşünüyorum. Tahmin ediyorum Ramazan ayı gibi yaz ortasında bu arkadaşlarımızı bünyemize katmış oluruz”  ifadelerinde bulundu.


   
BAŞKAN DEMİRTAŞ'TAN 'ALACAK' AÇIKLAMASI


Meclis toplantısında basın mensuplarına bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, “Belediye meclisimizde personellerin geçmiş alacakları ve piyasa borçlarının ödenmesi için 18 milyon TL’lik kredi talebimiz olmuştu. İlçe komisyonunda ve meclisinde bu talebimiz 6 milyon TL olarak kabul gördü. Bu para ile işçilerin alacakları ödenecek, piyasa borçlarına aktarılmayacak. Toplam memur ve işçi alacağı 7,7 milyon TL. Bize meclisten ise 6 milyon kredi onayı geldi. Bu paranın da İller Bankasından ne kadarı verilir, kesilir mi bilemiyoruz. 6 milyon TL kredimiz İller Bankasından onaylanırsa, işçi ve memurların bu alacaklarının 4’te 3’ünü ödeyebileceğiz” şeklinde konuştu.

   


                                       

Son Güncelleme: 08.01.2020 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2020-01-08 17:53:02

o 124 personel zaten torpil ile giriş yapacak öncelik akp il başkanlığında ki tanıdıklar :)

Avatar
Elli5 2020-01-09 09:07:21

Kpss ile başvuruyu alacak torpille işe alacak sistem belli

Avatar
55 2020-01-08 17:38:10

secım yanasıyor korku bastı