banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da imanlı papağan şok ediyor

Samsun'da Ufuk ismindeki bir papağan Kelime-i Tevhid söyleyip, Allah bir diyor.

banner269

Samsun'da imanlı papağan şok ediyor

Samsun'da Ufuk ismindeki bir papağan Kelime-i Tevhid söyleyip, Allah bir diyor.

11 Ağustos 2017 Cuma 09:48
Samsun'da imanlı papağan şok ediyor

Samsun haber - Samsun'da yaşayan Hüseyin ve Civariye Özduman'ın Ufuk isimli jako papağanı konuşmaya başlayıp bir çok kelimeyi ezberledi. Civariye Özduman'ın sesini taklit eden papağan "Tamam, aşkım, kim o, alo, ağzını yerim, kuzucum" kelimelerini sık sık kullanıyor.  Hüseyin Özduman namaz kıldığı zamanlarda ise sahibinin omzunda durarak namaz bitene kadar inmiyor ve "Allah bir", "La İlahe İllallah" diyor. 


Civariye Özduman papağanın söylenenleri çabuk ezberlediğini belirterek en sevdiği yemeğin fıstık olduğunu belirtti.

"TELEFON ÇALDIĞINA 'ALO' DİYOR"


Papağanı Samsun'da bir kuşçudan aldığını belirten Hüseyin Özduman, "Samsun'dan bir kuşçudan aldım. Papağanımıza Ufuk adını koyduk. Şimdi 1,5 yaşında. Evde kafesi var ama serbest bırakıyoruz. Tabii eve biraz zararı da oluyor. Kemirmediği yer kalmadı. Yaramaz da olsa papağanımızı seviyoruz. Birçok şeyi konuşabiliyor. 'Allah bir', 'La İlahe İllallah' diyor. Telefon çaldığında 'alo', kapı çaldığında 'kim o, kuzucuk, aşkım, fener, kanarya, bay bay, güle güle, aferin, senin o ağzını yerim, ne yaptın' falan diyor. Cümle kurabiliyor. İyi dinliyor. Söyleneni unutmuyor. Çekirdek, fıstık, üzüm, kavun yiyor. Saat 20.00'de yatar, sabah 05.00'te kalkar. Ben sabah namazını kılarken hemen omzuma konuyor" dedi.

"KELİMELERİ BEN ÖĞRETİYORUM"

Bütün kapıları yonttuğunu belirten Civariye Özduman, "Tülleri çıkartıyor. Ama çok tatlı, çokta seviyoruz onu. Kelimeleri ben öğretiyorum. Benim sesimi taklit ediyor. Bazen de ben başkasıyla konuşurken benim konuştuklarımı söylüyor. Mesela alo diyorum 'alo' diyor. Mutfakta yanıma geliyor. Ben yemek yaparken kafamda duruyor. Yaramazlık yapınca kızıyorum ona. O yüzden Hüseyin ile arası iyi. Bu evin ferdi gibi. Kafeste yaşamadığı için biz neredeysek o da orada. Diğer papağanımız olan Osman'ı kıskanıyor. Onu sevmemem için bana elinden geleni yapıyor" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 11.08.2017 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.