banner388

Samsun'da ilkokul öğrencisinden örnek davranış

Samsun'da ilkokul öğrencisi Beril Naz Bülbül, yaz tatilinde çalışarak elde ettiği geliri Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Samsun'da ilkokul öğrencisinden örnek davranış

Samsun'da ilkokul öğrencisi Beril Naz Bülbül, yaz tatilinde çalışarak elde ettiği geliri Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

28 Eylül 2017 Perşembe 12:57
Samsun'da ilkokul öğrencisinden örnek davranış

Samsun Haber - Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencisi Beril Naz Bülbül, yaz tatili boyunca kendi tasarladığı bileklik, toka ve kolyeleri satarak elde ettiği geliri Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.


Makbuz karşılığında Vakfa bağış yapan Beril Naz Bülbül, "Okulların tatile girmesi ile birlikte geçen yaz tatili dönemini daha faydalı geçirebilmek amacıyla babam Fatih Bülbül ile bir anlaşma yaptık. Akıllı telefon, tablet gibi elektronik aletleri bir kenara bırakarak kendi el işçiliğim ile takı tasarımı yaptım. Tasarımlarımı satarak elde ettiğim geliri de şehit aileleri ve gazilerimiz ile onların çocuklarına faydalı olması maksadıyla Mehmetçik Vakfı’na bağışlama kararı aldım" ifadelerini kullandı.


Küçük Beril'i evinde ziyaret eden Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Albay Bülent Uzun, "Beril Naz’ın göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı öncelikle kendisine ve onu bu şekilde yetiştiren ailesine Mehmetçik Vakfı olarak teşekkür ediyoruz. Beril Naz’ın yapmış olduğu bağış ile şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile onların çocuklarına destek olan Mehmetçik Vakfı daha da güçlenecektir. Bu yaşta böyle bir davranış ile farkındalık oluşturarak, çevresindekilere örnek olan Beril Naz’ın bu duyarlılığı, Türk milletinin Mehmetçiğe ve onun destekçisi olan Mehmetçik Vakfı’na duyduğu güvenin bir göstergesidir" dedi.



Emekli Albay Bülent Uzun, Mehmetçik Vakfına bu zamana kadar yapılan bağışlar ile ilgili olarak, "Kurulmuş olduğu 1982 yılından itibaren, 51 bin 66 kişiye toplam 667 milyon TL yardım yaptı. Şu anda da 8 bin 795 kişiye aylık ortalama 7 milyon TL yardım yapılıyor. Vakfın en önemli gelir kaynağı vatandaşların yapmış olduğu bağışlardan oluşuyor. Arzu eden vatandaşlarımız vakfın bankalarda bulunan hesap numaralarına nakit olarak, temsilciliklerini ziyaret ederek makbuz karşılığı, vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı ile ya da tüm operatörlerden 2582’ye MEHMETÇİK yazıp SMS göndererek bağış yapabilirler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.