banner388

Samsun'da ilginç sergi!

Samsun Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri atık ürünlerden yaptıkları elbiselerle geri dönüşüm defilesi düzenlediler.

Samsun'da ilginç sergi!

Samsun Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri atık ürünlerden yaptıkları elbiselerle geri dönüşüm defilesi düzenlediler.

06 Nisan 2017 Perşembe 17:48
Samsun'da ilginç sergi!

Samsun Haber - Samsun Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretimi Teknolojileri Bölümü öğrenci ve öğretmenleri Maarif Hareketi ve Çevreye Duyarlı Okul Projesi kapsamında çevre kirliliği ve geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla hazırladıkları elbiselerle defile düzenlendi. Tamamı atık maddeler kullanılarak yapılan elbiselerin sergilendiği sergide öğrenciler naylon poşetlerden, karton kutulara, plastik şişelerden her türlü atık malzemeyi kullanarak birbirinden ilginç kıyafetler tasarladılar.

Şemsiyeden etek, çöp poşetinden elbise

Şemsiyeden etek, çöp poşetinden elbise ve gelinlik en dikkat çeken kıyafetler arasında yer aldı. Defilede öncelikle küçüklere yapılan kıyafetler minik öğrenciler tarafından sergilendi. Ardından ünlü defilelere taş çıkartacak kıyafetleri tasarlayan öğrenciler hem güzel bir defileye hem de çevre kirliliği ve geri dönüşüme dikkat çektiler.

Programa İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıcıoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Kuleyin, Sema Cengiz Büberci Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulein, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Defilenin ardından bir konuşma yapan İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, defileden oldukça etkinlediğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.