banner388

Samsun'da ilginç dava! Kayınvalide bakın gelin adayına ne yapmış

Samsun'da düğün öncesi alışverişte bir kayınvalide ile gelin adayı arasında geçen ilginç olay mahkemeye taşındı.

Samsun'da ilginç dava! Kayınvalide bakın gelin adayına ne yapmış

Samsun'da düğün öncesi alışverişte bir kayınvalide ile gelin adayı arasında geçen ilginç olay mahkemeye taşındı.

12 Ekim 2017 Perşembe 14:58
Samsun'da ilginç dava! Kayınvalide bakın gelin adayına ne yapmış

Samsun haber - Samsun'da evlilik öncesi alışverişe çıkan gelin adayı R.Ö. adlı genç kadın, kayınvalide adayı S.Ü. arasında yaşananlar mahkemeye taşındı ve Yargıtay'dan emsal niteliğinde bir karar çıktı.

Eteğini kaldırarak tekrar bakmak istemişler

İddialar oldukça ilginç! Alışverişte kayınvalide adayı genç kadının basenlerini kontrol etmek amacıyla dar elbiseler denettiği, nişan öncesi erkek tarafının gelin adayının eteğini kaldırarak vücuduna tekrar bakmak istediği iddia edildi. Hatta erkek tarafı genç kadına, buna izin vermediği takdirde nişan yüzüklerinin takılmayacağını söylediler. Bunun üzerine kız tarafı nişanı iptal etti.

Genç kadın dava açtı

Yaşanan bu olaylar sonrasında gelin adayı R. Ö., kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Samsun 3. Aile Mahkemesine 500 lira maddi ve 10 bin lira manevi olmak üzere 10 bin 500 lira tazminat talebiyle dava açtı. 

Yargıyat'dan emsal karar!

Samsun 3. Aile Mahkemesi, davayı reddetse de davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi ise emsal bir karara imza atarak, mahkemenin kararını bozarak, gelin adayının basenlerine bakmakta ısrar edilmesinin ve basenleriyle dalga geçilmesinin küçük düşürücü bir davranış olduğunu ve kişilik haklarına zarar verdiğini belirterek tazminata hükmedilmesi gerektiğine karar verdi.

Kaynak: Habertürk TV / Yasemin Güneri

Son Güncelleme: 13.10.2017 09:48
Anahtar Kelimeler:
Samsun AhberBasen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-10-12 16:08:31

Aferin sapık oğlu sapıklardan sonuna kadar şikayetçi olun hakkınızı arayın ırz düşmanı namussuzlardan hesap sorun. Hatta ifşa edip suratına tükürün bunların.

Avatar
Zafer 2017-10-12 20:38:46

Yazilan sekliyle terbiyesizlik

Avatar
Atsız 2017-10-12 20:44:36

Kız mı alıyorsunuz, araba mı alıyorsunuz? Terbiyesiz yaratıklar!

Avatar
Sema 2017-10-15 17:05:57

Cidden bu zihniyetli insanlarla aynı ulkede yasadigim icin üzülüyorum

Avatar
Boş 2017-10-18 03:05:29

Hala kızları bi mal gb görüyorlar hiç değişmiyor bu geri kafalılık

Avatar
Seiko 2017-10-18 07:58:43

Su gelin aldik,gelin verdik.bize Gelin geldi o,oraya gelin gitti o. vs.vs. Gibi sacma sapan soylemlerden ve bedevi kulturunden kurtulamadigimiz surece bu ve buna benzer durumlari bu ulke de cok kisi yasayacaktir eminim.saglik testi gibi Kultur testi istesinler evlilik oncesi.sadece beden sagligi degil akil sagliginin da yerinde olup olmadigina bakilsin. Cunku bu ulke ruh hastasi dolu.

Avatar
orhan 2018-03-04 16:21:46

Hatali kaynana hic bir zaman geline gotu daf ran mayacaksi o gelini dehil kizi olur biz de