banner388

Samsun'da ilaç fabrikaları iflas ediyor! Çalışanlar isyan etti

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar dolayısıyla pek çok şirket konkordato ilan etti. Samsun'da bulunan 2 ilaç fabrikası da konkordato ilan eden şirketler arasına girdi. Çalışanlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda şirketlerin içerisinde bulundukları durumu dile getirdi.

Samsun'da ilaç fabrikaları iflas ediyor! Çalışanlar isyan etti

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar dolayısıyla pek çok şirket konkordato ilan etti. Samsun'da bulunan 2 ilaç fabrikası da konkordato ilan eden şirketler arasına girdi. Çalışanlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda şirketlerin içerisinde bulundukları durumu dile getirdi.

04 Ekim 2018 Perşembe 09:57
Samsun'da ilaç fabrikaları iflas ediyor! Çalışanlar isyan etti

Türk Lirasının Dolar karşısında hızlı değer kaybı sonrasında ham madde ihtiyacını yurt dışından karşılayan fabrikaların büyük bölümü krize girdi. Pek çok şirket peş peşe konkordato ilan etmeye başladı.

İLAÇ FABRİKALARI KONKORDATO İLAN ETTİ

Samsun'un en büyük ilaç fabrikaları arasında yer alan İmaretçioğlu ve Onforma ilaç fabrikaları, içerisinde bulundukları ekonomik durum gerekçesiyle konkordato ilan etti.

ÇALIŞANLAR İSYAN ETTİ

Samsun'daki İmaretçioğlu İlaç Fabrikasında çalışan bir kadın işçi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Samsun İmaretçioğlu Tıbbi İlaç Fabrikasının düzensiz maaş ödemeleri yüzünden birçok işçi işi bırakmak zorunda kalmıştır. İşyerinden alacaklı olduğumuz maaşlarımız, yol paralarımız mesailerimiz, tazminatlarımız verilmemektedir" sözleriyle isyan etti.

Son Güncelleme: 04.10.2018 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2018-10-04 10:22:09

Bunun sorumlusu iş veren değil arkadaşlar yanlış politikalar ile ülkeyi bu hale sokan hükümettir. Bahsettiğiniz firma kaç sene boyunca samsun halkına ekmek yedirmiştir. Kimsenin hakkına girmeden fakat aldıkları malzemeler dolar üzerinden ithalat olunca bu durum kaçınılmazdır. İş veren firma böyle olmasını tabi ki istemez bir sizin halinize bakın belki krediniz var belki borçlusunuz yada yeni evlendiniz. Gelin birde hükümetin rahatlığına bakın bu firmalara destek olması gerekirken yüzlerine bile bakmıyorlar. Lütfen artık uyanın ve bazı şeyleri anlayın.

Avatar
Ahmet Kara 2018-10-04 12:55:15

Ak kardeş bu krizden bile hükümet sorumlu değilse neden sorumlu? Iyi bir şeyde hep reklam kötü şeyde dış güçler kendi beceriksizliği gibi savunmalar. Allahtan korkun millet aç aç. Geçinemiyoruz hükümet hala her şey normalmiş gibi önlem almıyor.

Avatar
İlker 2018-10-04 14:15:08

Adem bey 3 sene önce bu ülkeyi başka iktidar partisi yönetmiyordu.Ayrıca böyle deneyimli büyük şirketler,firmalar,holdingler bir gecede yada üç ayda iflas etmez.Bugün iflas eden yada iflasın eşiğinde olan bu firmaların zora düşmesinin sebebi o bahsettiğiniz 3-5 senelik zaman diliminin sonucudur.

Avatar
Adem ak 2018-10-04 12:12:18

Konuyu çarpıtma herşeyi hükumete buluyorsunuz yakın tanıdığım 3 sene önce çıktı oradan maaşını alamadığı için o zaman damı hükümet sorumluydu yapamıyorsan bu işi kapat

Misafir Avatar
Serhat 2018-10-04 16:54:31 @Adem ak

Ak genç yalan konuştuğu kendin dahil iyi biliyorsun. Sadece senin yaptığın ülkeyi bu hale sokan hükümete destek verdiğin için kendine yediremiyorsun çünkü sende hata yaptın. Bunu kabullenmek kolay olmayacak ama umarım senin bir işin varsa senide işten çıkarırlarda anlarsın ozaman

Beğenmedim! (0)
Avatar
ÇETİN 2018-10-04 13:59:06

Samsunda ilaç fabrikası mı var..??? ilk defa duyuyorum..

Avatar
KEMAL 2018-10-04 16:36:24

söze ne hacet bu tür firmalar 3 senelik 5 senelik değil 10 senelik programlar yaparlar Yani anlayacağınız bu firmalar iflas ederim en az 5 sene olmuştur zaten samsun'da bir avuç sanayici vardı Onlar da teker teker iflas ediyor Allah sonumuzu hayırlı etsin

Avatar
Samsunlu 2018-10-04 16:47:25

Kusura bakma Adem Ak ama bu devleti 16-17 yildir baska biri yonetmiyor ayni kisiler yonetiyor. Bu zamana kadar yapilan guzel isler nasil hukumet tarafindan yapildiysa yanlis islerde yine ayni yonetim tarafindan yapilmistir. Bundan onceli krizler nasil yanlis politikalardan dolayi olduysa(2001 krizi) su anda olan krizde yanlis politikalardan dolayi olmustur. Sizin karniniz tok olabilir simdilik ama 2 ay once 45 liraya alinan bebek mamasi suan 59 liraysa kriz yoktur demek yanlis olur. Allah hepimize akil fikir vicdan versin.

Avatar
Tüpçü Fikret 2018-10-04 21:27:56

Adem bey. Devam et bu yolda. Aslansın kaplansın. Huloöooo.