banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 'İl Ekonomi Toplantısı' Yapıldı

Samsun’da gerçekleştirilen ‘İl Ekonomi Toplantısı’nda Samsun’un ekonomik durumu ve devam eden yatırımlar değerlendirildi.

banner269

Samsun'da 'İl Ekonomi Toplantısı' Yapıldı

Samsun’da gerçekleştirilen ‘İl Ekonomi Toplantısı’nda Samsun’un ekonomik durumu ve devam eden yatırımlar değerlendirildi.

26 Ocak 2017 Perşembe 18:41
Samsun'da 'İl Ekonomi Toplantısı' Yapıldı
Samsun Haber- İçişleri Bakanlığınca yayınlanmış olan genelge gereği, devletin ve hükümetin temsilcisi, il genel idaresinin başı ve merci olan il valilerinin vilayetin ekonomik durumunu ve potansiyelini, ilde sürmekte olan kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek gayesiyle, Vali İbrahim Şahin başkanlığında, Samsun’un ekonomik durumunu ve potansiyelini, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla “İl Ekonomi Toplantısı” gerçekleştirildi.

‘İlkadım Karadeniz’in en büyük metropülü’

Samsun’daki üretimlerin, yatırım ve istihdam konularının görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali İbrahim Şahin, “İlimizin ekonomik durumunu, istihdam ve potansiyelini değerlendirmek amacıyla hem ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız hem de ekonomik aktörlerimiz olan esnaflarımız, iş adamlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin davet edildiği bu toplantıyı düzenledik. İlimiz, coğrafi ve stratejik konumu ile, özel sektörlere ait limanlarıyla, uluslararası havalimanı ile, Karadeniz Bölgesi’ni Anadolu’ya bağlayan demir ve karayolu, üniversitesiyle, kültürel altyapısıyla gelişim sürecini hızlı bir şekilde devam ettirmektedir. İlkadım şehri Samsun, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük metropol şehridir.

‘Karadeniz’in ilk deniz kapısı, İç Anadolu’nun İlk kara kapısı’

Nüfus yoğunluğu ile birlikte şehrin ticari ve sanayi potansiyeli canlı ve önemlidir. Samsun’un yerleşim ve üretim alanları açısından yatırım noktasında diğer illere göre daha tercih edilebilir bir konumdadır. Ayrıca stratejik konumunun sağlamış olduğu getirilerle bölgedeki diğer illere göre daha avantajlı bir konumda bulunmaktadır. Karadeniz havzasına açılan ilk deniz kapısı ve İç Anadolu’ya açılan ilk kara kapısı olması özelliği ile bölgenin ticari yapısında da önemli bir yere sahiptir” diye konuştu.


Daha sonra ilgili konularla ilgili kamu kurum ve kuruluş birim amirleri de detaylı sunumlar yaptı.
 
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.