banner388

Samsun'da ikiz kızlar birlikte çalışmak için bakın ne yaptı

Samsun'da tek yumurta ikizi kızlar birlikte aynı işi yapmak için aynı kursa katıldı.

Samsun'da ikiz kızlar birlikte çalışmak için bakın ne yaptı

Samsun'da tek yumurta ikizi kızlar birlikte aynı işi yapmak için aynı kursa katıldı.

04 Mayıs 2017 Perşembe 14:57
Samsun'da ikiz kızlar birlikte çalışmak için bakın ne yaptı

Samsun Haber - Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve OMÜ İletişim Fakültesi işbirliğiyle hayata geçiren üç haftalık Yeni Medya ve Dijital Habercilik kursu başladı. Kursa birbirlerinden hiç ayrılmayan tek yumurta ikizi 27 yaşındaki Seda Özgen ve Eda Koç da katıldı. Kızlar kursa gitme nedenlerini aynı işyerinde çalışmak olduğunu söylediler.

Seda Özgen yaptığı açıklamada, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi resim bölümü mezunuyum. İkiz kardeşim Eda'da aynı bölümden mezun. Biz hiç ayrılmadık. Hep beraberiz. İlkokul, ortaokul ve lisede hep aynı sınıftaydık. O üniversiteyi benden bir yıl sonra kazandı. Çok benzetiyorlar bizi, kimse kolay kolay ayırt edemiyor.  Çünkü tek yumurta ikiziyiz. O üzüldüğünde ben de üzülüyorum. Sıkıntılarımızı bilebiliyoruz. Şu anda Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürlüğü'nün OMÜ İletişim Fakültesi'nde açmış olduğu 'Dijital Gazetecilik' kursunu görüyoruz. Grafik-Tasarım için buradayız. Kurs bittiği zamanda iş hayatına atılmayı düşünüyoruz. Hep birlikte olmak ve aynı işyerinde çalışmak istiyoruz" dedi.

Eda Koç ise "Okul dönemimizde sorun çok yaşadık. Bir birimize benzediğimiz için. Öğretmenlerimiz bizi çok karıştırıyordu. Biz Seda ilk yıl üniversiteyi kazandığında ayrıydık. Kıyafetle ilgili sıkıntımız oldu. Ben okuluna yanına gitmiştim. O da aynı yerden o gün aynı kıyafeti alıp giymişti. İkimizde de aynısı vardı. Renklerimiz düşüncelerimiz aynıdır bu konuda. Şu anda 'Yeni Medya ve Dijital Habercilik' kursunu görüyoruz. Amacımız tasarım işleri öğrenmek. Kurs bittiği zaman gazetelerde tasarım işleriyle ilgili çalışmak istiyoruz. Kardeşim eşiyle ilk tanıştığı aylarda o beni tanımıyordu. Kardeşim de Samsun'un Vezirköprü ilçesinde olduğu bir gün ben başka bir arkadaşımla dışarı çıkmıştım. O da bir otobüs durağında beklerden ben yanından geçmişim. Hemen Seda'yı aramış 'benim yanımdan geçtin. Neden konuşmuyorsun' diyerek kavga etmişler. O da bizi karıştırmıştı. Alıştı ve daha benzetmiyor" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 04.05.2017 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.