banner388

Samsun'da iki caminin arasında 300 metre var

Samsun'un Ladik ilçesinde yeni cami yapıldı. Yeni caminin yapılmasıyla birlikte vatandaşlar eski camiyi yıktırmadı. İki caminin arasında ise 300 metre bulunuyor.

Samsun'da iki caminin arasında 300 metre var

Samsun'un Ladik ilçesinde yeni cami yapıldı. Yeni caminin yapılmasıyla birlikte vatandaşlar eski camiyi yıktırmadı. İki caminin arasında ise 300 metre bulunuyor.

09 Ekim 2017 Pazartesi 12:10
Samsun'da iki caminin arasında 300 metre var

Samsun haber - Samsun'un Ladik ilçesi Tatlıcak Mahallesi'nde 85 hane bulunuyor. Mahalle halkı 15 yıl önce eski camiyi yıkıp yerine yeni cami yapmak istedi. Bir grup cemaatin girişimiyle yeni cami eski caminin 300 metre uzağına yapıldı. Diğer grup ise yeni caminin ileriye yapıldığı gerekçesiyle eski camiyi yıktırmadı. 

2 CAMİ HİZMET VERİYOR


Mahallede 1955 yılında yapılan camii çatısında yaşanan problemler nedeniyle yeni caminin yapılması kararlaştırıldı. Yeni caminin 2002 yılında mevcut alan yerine 300 metre ileriye inşaa edilmeye başlandı.

Yeni camii 2004 yılında hizmet vermeye başladı. Mahallede yaşayan bazı vatandaşlar eski camiye gitmeye başladı. Son 7 yıl arasında cemaat arasında yaşanan anlaşmazlığı çözmek için 2 cami hizmet vermeye başladı. 85 haneli 235 nüfuslu mahallede bulunan 2 camide de görevli imam bulunuyor.

"AYRILIK YAVAŞ YAVAŞ BİTTİ"

Tatlıcak Mahallesi Muhtarı Seyfettin Özcan yaptığı açıklamada, "Önce eski cami yıkılıp yeni cami yapılacaktı. Heyet kararı alındı. Diyanetten projeyi beklerken olay değişti başka yere yapıldı cami. Şimdi iki cami arasında yaklaşık 300 metre var. 2 camiden dolayı bir ayrılık oldu ama bu ayrılık yavaş yavaş bitti. Herkes iki camiye de gidiyor şimdi. Köyler için aslında bu kadar yakın cami yapılması iyi değil. Hangi köy olursa olsun bölüyor köyleri. Yazıktır. İlk cami yapılınca bir kırgınlık vardı. 5,6 sene bu sürdü ama sonra yavaş yavaş bitti. Şimdi iki camimizde iki imama var. İkisi de mahallemizde kalıyor. Ezan önce bir camide sonra o bitince diğer camide okunuyor" dedi.

"CEMAAT BÖLÜNMESİN"

Mahallede ki cami kriziyle ilgili konuşan Cafer Coşkun ise, "Mahallemizde ikincilik oldu. Bazıları birbirlerinin olduğu camilere gitmiyor. Aslında ortada bir şey yok ama böyle oldu. Cemaat arasında aslında büyük sorun yok. Kan davası yok namus davası yok. Aslında ilk camimiz çok eski. Tehlikesi de var çatı bakımından. Yeni cami yapılması hak oldu ve yapıldı. Cemaat bölünmese herkes bir camide cemaat olsa daha iyi olur. İşte insanları yan yana getirmek önemli" diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.10.2017 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.