banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da huzurevi sakinlerine yeni kimlik kartı

Samsun'da huzurevinde kalan yaşlılara yeni kimlik kartları teslim edildi. Samsun Canik Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan ve Kaymak takdim etti.

banner269

Samsun'da huzurevi sakinlerine yeni kimlik kartı

Samsun'da huzurevinde kalan yaşlılara yeni kimlik kartları teslim edildi. Samsun Canik Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan ve Kaymak takdim etti.

04 Mart 2020 Çarşamba 16:28
Samsun'da huzurevi sakinlerine yeni kimlik kartı

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve Biyometrik Veri Alımı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında kimlik kartı başvurusu için nüfus müdürlüklerine gelemeyeceği belgelendirilen kişilere kimlik kartları verildi.  Canik Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki yaşlılara kimlik kartlarını Samsun Valisi Osman Kaymak takdim etti.

Huzurevinde yapılan programa Programa ayrıca Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı katıldı.

862 BİN 786 KİMLİK BAŞVURUSU

Programda konuşan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir "Samsun Huzurevi Müdürlüğünde 58, T Tipi Açık Kapalı Cezaevi Müdürlüğünde 204, Çarşamba Cezaevi Müdürlüğü 18, Ladik Huzurevi Müdürlüğü 40, Havza Huzurevi Müdürlüğü 76 ve Bafra Huzurevi Müdürlüğü 18 başvuru olmak üzere toplamda 414 kişinin TC kimlik kartı tamamlanmış durumdadır. 2019 yılında Samsun nüfusu 1 milyon 335 bin 716 olarak açıklanmış olup 2017 yılında 273 bin 796 kişi, 2018 yılında 307 bin 894, 2019 yılında 862 bin 786 kişinin kimlik kartı başvurusu alınmıştır" diye konuştu.

"İNSANLAR BU DURUMDAN MAĞDURİYETLER YAŞAYABİLİYOR"

Huzurevinde yapılan programda açıklamalarda bulunan  Vali Osman Kaymak ise, "Nüfus Genel Müdürlüğümüz elektronik çipli dediğimiz sisteme geçti. Artık TC kimlik numarası ile bütün bilgilerimiz bilgisayar kayıtlarında çıkıyor. Parmak izi alındıktan sonra sahte nüfus cüzdanı çıkarma konusu tarihe karışıyor. İnsanlar başkalarının nüfus cüzdanlarının sahtesini yaparak adına şirket kurup suç işleyebiliyor. İnsanlar bu durumdan mağduriyetler yaşayabiliyor. Şimdi İçişleri Bakanlığımız teknolojiyi, elektroniği iyi şekilde kullanmaktadır. Nüfus Müdürlüğümüz büyük aşamalar kat etmektedir. Pasaport, ehliyet, TC kimlik numarası bütün bunlar nüfus il müdürlüklerinde yapılmaktadır. Çok seri bir şekilde sonuçlandırılıp vatandaşlarımıza verilmektedir"  dedi.

Anahtar Kelimeler:
CanikSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.