banner388

Samsun'da Hemşirelik Haftası etkinlikleri yapılacak

Samsun'da Hemşirelik Hizmetlerini Güçlendirme Sempozyumu yapılacak

Samsun'da Hemşirelik Haftası etkinlikleri yapılacak

Samsun'da Hemşirelik Hizmetlerini Güçlendirme Sempozyumu yapılacak

29 Nisan 2017 Cumartesi 18:04
Samsun'da Hemşirelik Haftası etkinlikleri yapılacak

Samsun Haber - Samsun'da Hemşirelik Haftası nedeniyle 12-18 Mayıs tarihleri arasında Hemşirelik Hizmetlerini Güçlendirme Sempozyumu yapılacak. 

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Özen Kulakaç verdiği bilgide "Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN)’nin 2017 yılı teması olan ‘Hemşireler Sürdürülebilir gelişme hedeflerine ulaşmaya önderlik etmede öncü bir ses’ temasından yola çıkarak ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Hemşirelik’ adı altında, alanında uzman akademisyenler ve hemşirelerce derinlemesine tartışılacak bir sempozyum olacak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü önderliğinde, OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Samsun İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı şehrin önde gelen sağlık kurumlarının da desteği ve katılımıyla, tüm klinisyen, akademisyen ve öğrenci hemşirelerin bu sempozyumda buluşması hedefleniyor. Sempozyum, 12 Mayıs tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da gerçekleşecek. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimleri Fakültesi, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Zafer Çalışkan, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leman Şenturan, Samsun Kamu Hastaneler Birliğinden Hemşire Arzu Keskin Göksel ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünden Hemşire Meral Ay’ın sunumlarıyla sürdürülebilir kalkınmanın sağlık boyutu ve hemşire-insan kaynağı ilişkisi, uluslararası, ulusal ve yerel bazda tartışılacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.